OVO SU PRAVI POBEDNICI EVROSONGA, UBEDLJIVO: A evo zašto je Šveđanin ipak zvanično prvi (FOTO) (VIDEO)

Momci iz grupe "Il Volo" dobili su najviše glasova na osnovu televotinga, tako da bi po tom osnovu Italija trijumfovala na "Evroviziji"

  • 82

Švedski predstavnik Mans Zemerlev pobedio je na ovogodišnjem "Evrosongu". On je trijufmovao je na ovom takmičenju budući da je dobio najviše bodova od svih konkurenata (da podsetimo, poeni na "Evroviziji" raspoređuju se  50 % na osnovu glasanja gledalaca i 50 % na osnovu glasova stručnog žirija).

Foto: Tanjug/AP/Kerstin Joensson Foto: Tanjug/AP/Kerstin Joensson

Kada bi se računali isključivo glasovi gledalaca, pobednik "Evrovizije" bila bi Italija. Predstavnici ove zemlje "Il Volo" dobili su su na osnovu televotinga osvojili ubedljivih 366 poena.

Foto: Tanjug/AP/Kerstin Joensson Foto: Tanjug/AP/Kerstin Joensson

Pogledajte njihov nastup:

Na drugom mestu, po ovom kriterijumu, nalazi se Rusija sa 286 bodova. Švedska je na trećoj poziciji sa 279 poena, dok je Srbija deseta, sa 86 poena.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Ipak, glasovi žirija doneli su trijumf Švedskoj, koja je i osvojila "Evrosong".

Foto: Tanjug/AP/Ronald Zak Foto: Tanjug/AP/Ronald Zak

Kada bi se računali samo glasovi publike, odnosno glasovi na osnovu televotinga, poredak na "Evroviziji" bi bio sledeći:

Printskrin: eurovisiontimes.wordpress.com Printskrin: eurovisiontimes.wordpress.com
Printskrin: eurovisiontimes.wordpress.com Printskrin: eurovisiontimes.wordpress.com

(Telegraf.rs/eurovisiontimes.wordpress.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Teme

Komentari

  • Danguba

    24. maj 2015 | 13:03

    Svaka cast Hrvatima sto su napustili cirkus.

  • Biljana

    24. maj 2015 | 13:38

    Italijani i Crnogorci su jedini otpevali dve normalne, izuzetno lepe ljubavne pesme, na sopstvenom jeziku bez dranja u mikrofon i besmislenog bacakanja po bini i skrivenih angazovanih poruka. Rusi su bili sasvim solidni. Rumuni su jedini imali angazovanu pesmu ciji je angazman imao nekog smisla. Kipranin je imao veoma lepu zivotnu pesmu. ALI, ovo nije takmicenje pesama vec geopoliticko prepucavanje. Najgrdje mi je bilo silno insistiranje na toleranciji, gradjenju mostova, pravima bradatih zena, LGBT, i svih ostalih (protiv cega nemam nista), MEDJUTIM, ta se tolerancija nije odnosila na to da ste iz Rusije. Ako ste iz Rusije onda nemate pravo na glasove i civilizovano ponasanje publike. Onda vam zvizde ti isti TOLERANTNI. Toliko o tome.

  • Marija

    24. maj 2015 | 12:24

    Glasala sam za njih..kakva crna Svedska, ukao pesmu i pobedio..bravo ljudi, jos treba muzicki da se obrazujete. Italija je pobedila za sve ljude koji vole kvalitetnu muziku!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA