Lars Urlih, Metalika: Vaš Novak Đoković je neverovatan!

Lars Urlih, bubnjar "Metalike" obećava ludilo 8.maja na Ušću i otkriva da su mu prve asocijacije na Srbiju Partizanov stadion i Novak Đoković

  • 0

Bubnjar "Metalike" Lars Urlih govorio je u razgovoru za "Blic" o predstojećem koncertu u Beogradu, koji će se održati 8. maja na Ušću. Legendarni američki metal bend sviraće ceo album "Black" i tako će obeležiti 20 godina od pojave ovog čuvenog albuma na tržištu.

- Jasno se sećam tog našeg nastupa. U to vreme tek smo otkrivali nekadašnji istočni blok. Ostao mi je u sećanju put do aerodroma, ali i hotelska soba, ne znam zašto... Nekako više pažnje obratite kada negde nastupate prvi put. Sećam se i toga da su ljudi bili srdačni, a publika nekako željna da nas čuje. Nadam se da smo ispunili njihova isčekivanja i da ćemo sada uspeti da im damo i malo više. Pored toga, to je naš drugi nastup u ovoj godini - rekao je Urlih srdačno za "Blic" pred nastup na Ušću 8. maja.

Da li je teško posle toliko godina biti stalno na turneji?

- Na sceni smo 31 godinu, toliko toga se promenilo, ali se nikako nismo umorili! Ja sam, u stvari, samo običan otac koji je mnogo umorniji kada se brine o deci nego kada svira, tako da će za mene turneja biti neka vrsta odmora. Poslednjih godina odustali smo od dugih turneja. Odemo na put maksimum na četiri nedelje, pa se vratimo kući, tako da će meni ovo biti prilika i da odspavam, da čitam novinea da me deca ne prekidaju. Mogu da popijem vino sa prijateljima, da sviram pred 50.000 ljudi... Rokenrol nije posao, posao je rodieljstvo.

Stižete li da i dalje igrate tenis? Vaš otac je bio profesionalac u Danskoj.

- Nije mi bilo lako kada sam došao u Ameriku. Tada su potonule sve moje nade da ću postati profesionalni teniser. Konkurencija je bila prevelika. Uspem da malo odigram, jedan od mojih sinova ozbiljno trenira. Ali pratim šta se dešava kod profesionalaca. Često gledam vašeg Novaka, on je sjajan čovek i igrač. Meč s Nadalom na Australijan Openu nešto je najbolje što sam ikada video. Kako je samo upao u rivalstvo Nadala i Federera i pokazao im kako je opasan... Čestitam na tome.

Šta ćete na svirati u Beogradu?

- Tek smo počeli da smišljamo. Ono što je sigurno jeste da ćemo ceo album "Black". To će biti prvi put. Svakako, izvešćemo i najveće hitove. Imamo veliku produkciju koja ide s nama, biće tu nekih nenormalnih efekata, vatre, ali trudićemo se da ne ispadnemo smešni (smeh). Tek se zagrevamo za taj nastup.

Legendarni bubnjar "Metalike" govorio je i o najtežim trenucima u karijeri.

- Najteži trenutak u karijeri bila mi je autobuska nesreća 1986. u kojoj smo igubili Kliforda Bartona. To je bilo strašno vreme, koje smo jedva prevazišli. Nije bilo nimalo prijatno ni kada smo se upleli u celu aferu oko Nepstera i priče o narušenim autorskim pravima ili kada je javnost napala Džejmsa zbog gomile stvari. Ali, 31 godinu kasnije, "Metalika" je opet tu. Eto, dolazimo u Srbiju, čini mi se bolji. Možda zato što smo shvatili da ipak postoje bitnije stvari od benda, i u neku ruku, upravo to nas je učinilo boljima - zaključio je Urlih.

(izvor: Blic)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA