POVRATAK U DETINJSTVO: Snima se novi serijal "Fazona i fora" (FOTO) (VIDEO)

Direktor serije Dina Vranešević rekla je da će u novom serijalu biti snimljeno 15 polusatnih epizoda

  • 8

Snimanje novog serijala popularne serije za decu "Fazoni i fore" počelo je u dvorcu Fantast, nadomak Bečeja, u koprodukciji Radio televizije Vojvodine i "Pauer medija prodakšn" iz Novog Sada.

- Početak snimanja novog serijala poklapa se sa tridesetom godišnjicom od snimanja prve epizode ove serije uz koju su odrasle i odrastale mnoge generacije - rekao je autor serijala, poznati pesnik za decu Ljubivoje Ršumović.

ONI PRAVE RŠUM: "Vuče, vuče, bubo lenja" i ostale porodične tajne Ršumovića! (FOTO) (VIDEO)

On je na konferenciji za novinare kazao da "Fazoni i fore" imaju funkciju da štite odrastanje i vode računa o odrastanju najmlađih i da će tako biti i u novom serijalu.

Po rečima Ršumovića, akteri serije su prepoznatljivi Raša Popov, Mirjana Karanović i drugi, ali je ekipa i značajno podmlađena, a novo lice je devojčica Andrea Hrček.

Foto: Tanjug/Jaroslav Pap Foto: Tanjug/Jaroslav Pap

Direktor serije Dina Vranešević rekla je da će u novom serijalu biti snimljeno 15 polusatnih epizoda.

- Planirano je da posle prvih kadrova drugi deo snimanja bude između 1. i 20. jula, a treći u septembru, dok je emitovanje planirano za kraj godine - rekla je Vranešević.

Foto: Tanjug/Jaroslav Pap Foto: Tanjug/Jaroslav Pap

Ona je pojasnila da termin emitovanja nije slučajno određen jer "Fazoni i fore", kako je kazala, okupljaju celu porodicu a porodice su u periodu novogodišnjih i božićnih praznika uvek na okupu.

Popularni Raša Popov prisetio se kako je pre 30 godina postao glumac u ovoj seriji i do dan danas, po mišnjenju svih, i ostao zaštitni znak "Fazona i fora".

- U to vreme sam bio urednik Dnevnika TV Beograd kada me Ljubivoje Ršumović pitao da glumim mađioničara u seriji Fazoni i fore. Moj predlog je bio da to bude Ljuba Tadić, ali je Ršum rekao da je Ljuba suviše namršten i da mu treba neko ko će i glasom i likom za vrlo kratko vreme ozariti decu. Od tada sam ja u seriji - rekao je Popov.

Režiser novog serijala je Vuk Ršumović, muzički urednik Aleksandar Dujin, a u glumačkoj ekipi su i Uroš Petrović, Milana Vranešević, Borka Tomić, Viktor Savić, Goran Jevtić, brojni novinari, voditelji, spikeri, sportisti i drugi glumci koje produkcija čuva kao iznenađenje.

Ovom prilikom je najavljeno da će u novom serijalu "Fazona i fora" biti uvedene i nove rubrike, a otrkiveno je samo da će dve od njih nositi naziv "Uzrečice i nizrečice" i "Šio mi ga Ðura za litru pasulja".

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bu

    1. jun 2015 | 22:48

    Prelepooo

  • Bas tako!

    2. jun 2015 | 00:35

    Jeeeeee! Daj jos nesto iz naseg prelepog i bezbriznog detinjstva kako bi nove generacije bar na kratko osetile sta je zaista za decu. Jedva cekam :)

  • Kiddo

    1. jun 2015 | 23:17

    Spasite sto se spasti da

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA