BAJAGA, CARE: Roker svirao za štićenike u Palmotićevoj! (FOTO) (VIDEO)

Inicijativa da Momčilo Bajagić i Saša Lokner nastupe u Institutu za mentalno zdravlje potekla je od jednog pacijenta koji je želeo da ostane anoniman

  • 4

Momčilo Bajagić Bajaga i Saša Lokner upriličili su mini koncert za štićenike Instituta za mentalno zdravlje u Beogradu, u okviru njihovog redovnog programa "Kulturni krug sredom".

Bajaga sa gitarom i Loki za klavijaturama izveli su pesme "Otkada tebe volim", "Poljubi me", "Tamara", "Ruski voz", "Godine prolaze", "Ako treba da je kraj", "Ti se ljubiš", "Tišina", "Plavi safir" i "Moji drugovi" pred skoro stotinu pacijenata i pripadnika medicinskog osoblja u prostorijama Instituta u Palmotićevoj ulici.

- Inicijativa da dođemo ovde potekla je od jednog momka koji je ovde pacijent, a hteo je da ostane anoniman. Rekao mi je da bi vam se jako dopalo da dođemo. Pozvali smo Institut i tako je došlo do svirke - objasnio je Bajaga.

Dodatnu posebnost ovom nastupu Bajaga i Loki su dali instrumentalnom "Naslovnom temom" iz filma "Ni na nebu ni na zemlji", koju izuzetno retko izvode uživo.

Foto: Aleksandar Arežina Foto: Aleksandar Arežina

Direktorka Instituta prof. dr Dušica Lečić Toševski istakla je da su Bajaga i Loki "priredili izuzetno veče", darujući prisutnima "muziku koju svi volimo, pesme koje skidaju okove i okreću točkove".

Prof. Lečić Toševski je uručila zahvalnice Instituta Bajagi, Lokiju, Miroslavu Cvetkoviću Cveletu koji je te večeri bio tonac, kao i za čitav bend "Bajaga i Instruktori".

- Hvala vam na gostoprimstvu. Hvala na podršci. Zadovoljstvo je bilo svirati za sve vas - napisao je Bajaga u knjizi utisaka.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA