ARSENAL FEST: "Hladno pivo", "Babe" i "Kelti" oterali kišu iz Kragujevca! (FOTO) (VIDEO)

Četvro izdanje festivala počelo je u sjajnoj atmosferi, pred oko 5.000 posetilaca

  • 0

Peto izdanje "Arsenal festa" u Kragujevcu počelo je spektakularnim nastupima "Hladnog piva", "Baba", "Orthodox Celtsa" i još nekolicine bendova, a kiša koja je, uz poprilično hladno vreme za ovo doba godine, na mahove rominjala, nije uspela da pokvari fantastičan doživljaj.

Hiljade ljudi cirkulisalo je između glavnog stejdža i "Garden" bine koja je, po imenima izvođača, ove godine značajno jača u odnosu na prethodna izdanja. Ono udarno se, ipak, dešavalo na "Mainu", a hedlajneri prve večeri su bili "Hladno pivo".

Mile Kekin i ekipa imaju već zavidan staž na Arsenalu, ovo im je bilo treće učešće. Zna se, međutim, da je njihov nastup "sigurica" za "ludnicu" u publici, pa je tako bilo i ovoga puta, i to do duboko u noć, pošto su instrumente odložili tek u 02.35.

Uz standardne stare „razarače“, poput "Nije sve tako sivo", "Pitala si me", "Soundtrack za život" i drugih, publika je sjajno prihvatila i pesme sa novog albuma "Dani zatvorenih vrata". One su i otvorile ("Žena") i zatvorile ("Vjeruj u mene") svirku, a sasvim je jasno da ogroman koncertni potencijal sa stadionskim refrenima imaju i pesma vrcavog naslova "Mojoj majici", "Firma", "Dibidus"...

Foto: Zoran Lazarević Lucky Foto: Zoran Lazarević Lucky

Miletu i ekipi prethodili su njihovi sugrađani iz Zagreba, "Elemental". Rasplesana Reni je sa bendom priuštila sjajan ugođaj uz sad već pozamašan broj pesama koje su dobro poznate većem broju ljudi. Eksplozivan početak ("Reži me", "Neustrašivi") nagovestio je odličan, bogat set koji je okončan aktuelnim singlom "Goli i bosi".

Foto: Arsenal fest Foto: Arsenal fest

Grupa "Babe" je, kad je u pitanju glavna scena, bila, uz "Hladno pivo", „udarna pesnica“ na "Main Stageu". Žika i ekipa su drugo pojavljivanje na Arsenalu, a prvo na glavnoj sceni, obeležili odličnom svirkom i esencijom hitova, mahom iz devedesetih. Udarni tandem se zna – "Ko me ter'o" i "Noć bez sna".

Foto: Teodora Ćirić Foto: Teodora Ćirić

Glavne zvezde Garden Stage-a nesumnjivo su bili veterani irskog zvuka "Orthodox Celts". U Zastavinoj bašti, tokom njihovog nastupa, "ni igla nije imala gde da padne".

Foto: Teodora Ćirić Foto: Teodora Ćirić

- Ova svirka nam neće biti samo najbolja, već i najprofitabilnija. Dobili smo jednu starku, LG mobilni telefon, ručni sat i jedan duks – konstatovao je Aca Seltik, pokazujući svaki od predmeta koji su završili na bini zahvaljujući delirijumu u publici.

Druge večeri Arsenala 26. juna na Main-u nastupaju "Ritam nereda", "Brkovi", "Sharks, Snakes and Planes", "S.A.R.S." i "Zabranjeno pušenje", dok na "Gardenu" najviše pažnje privlači Inspektor Blaža.

(Milan Ćunković)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA