HIT: Gvinet Paltrou objašnjava kako da pravilno zevate!

- Pre zevanja se potpuno opustite i lagano zabacite glavu unazad i širom otvorite usta - savetuje glumica

  • 3

Glumica Gvinet Paltrou je poznata po tome što se bavi najvažnijim životnim stvarima kao što je pitanje da li voda ima osećanja, a sada je odlučila da sa svima podeli svoje savete za najbolje zevanje.

Na svom sajtu Goop.com, Gvinet je uz pomoć izvesnog jogija Majkla Lira odlučila da pomogne čovečanstvu.

- Uobičajeno je mišljenje da je zevanje znak nekulture ili da vam je dosadno, ali u stvarnosti, to je sjajan način za oslobađanje od stresa. Zato nije ni čudo što se dobro osećate posel zevanja, jer vaš organizam zna kako da pomogne sebi - tvrdi Lir, a Paltrou zatim objašnjava korake koji vode do savršenog zevanja.

Foto: AP Foto: AP

- Pre zevanja se potpuno opustite i lagano zabacite glavu unazad i širom otvorite usta, a zatim dopustite da vam se mišići vilice skroz opuste. Postupak ponovite osam do deset puta, sve dok vam ne krenu suze. Kada osetite da vam "zev" dolazi zatvorite samo usne, a zube ostavite blago razmaknute. Na ovaj način jačate mišiće grla, i dopuštate da vam se dodatno opuste vilica i vrat - napisala je Gvinet koja je dodala da ove korake treba ponavljati ceo dan, a naročito pre spavanja, kako bi se oslobodili napetosti koja se akumulirala tokom dana. 

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

(Telegraf.rs/Goop.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA