ON JE NAJVEĆI KONCERTNI FANATIK U SRBIJI! Uvek u prvom redu, sve pare troši na ulaznice! (FOTO)

- Nećeti mi verovati, ali 2007. na "Bir festu" sam pet dana toliko skakao da sam slomio nogu - priča Miloš Ćemalović za Telegraf

  • 11
Foto: Milena Đorđević Foto: Milena Đorđević

Bez obzira da li rokaju hevimetalci, pevaju Šakira ili Dženifer Lopez, ili luduje Manu Čao, u prvom redu ispred bine sigurno ćete videti Miloša Ćemalovića. Za mladića iz Beograda koncerti su više od muzike, oni su velika strast i najvažnija stvar u njegovom životu!

Na Miloša smo, kao i prethodnih godina naleteli na "Exitu", i uoči nastupa benda "Faithless" smo pričali o tome kako uspeva da finansira ovaj nimalo jeftini hobi.

Motorhead, Exit 2015. Foto: Milena Đorđević Motorhead, Exit 2015. Foto: Milena Đorđević

- Od 2003. idem na koncerte, otkada sam počeo sam da zarađujem. Ne finansiram odeću i obuću i neke skupe izlaske, more, nego idem na koncerte, to je moja strast. I u mojoj bivšoj kompaniji su znali da sam na godišnjem odmoru za vreme "Exita" - počinje Miloš svoju neobičnu priču za Telegraf i objašnjava zašto je uvek na šipci.

Manu Chao La Ventura, Exit 2015. Foto: Milena Đorđević Manu Chao La Ventura, Exit 2015. Foto: Milena Đorđević

- To je počelo kao potreba, uostalom najbolje i najlepše se čovek provede u prvom redu, pre svega, zbog kiseonika, koji je osnovna ljudska potreba, drugo, možeš da vidiš oči čoveku koji nastupa, to je najbolji doživljaj...Već drugi, treći, sedmi red, to je neka druga stvar. Da ne govorim o tome kada stojiš pozadi, tako možeš izvođača da gledaš i kod kuće na televiziji. Takođe, najbezbedniji si u prvom redu jer barem možeš da se odgurneš od šipke, a kada si malo nazad, pritisnu te sa svih strana. Na svirke dolazim po tri sata ranije, na festivalu, pola sata, sat pre - navodi Ćemalović koji, kao i svaki profesionalac, voli da pozira fotoreporterima, naravno na različite načine.

Green Day, Beograd, 2013. Foto: Milena Đorđević Green Day, Beograd, 2013. Foto: Milena Đorđević

- Kakvu ću pozu imati zavisi od žanra, i šta me ponese, jer kada me slikate na nastupu Dženifer Lopez ne može da nikako da bude ista poza kao na "Motorhedu"... Zavisi koji instrument me nosi, energija izvođača - navodi Miloš koji nam se pohvalio trzalicama i palicama, trofejima sa nastupa "Motorheda" i Manua Čaoa, a zatim otkrio kako skoro uvek uspeva da se dokopa dragocenih trofeja.

Foto: Milena Đorđević Foto: Milena Đorđević

- Uglavnom imam dobru konekciju sa muzičarima i oni to primete, da njih neko sluša, da nije došao na koncert, bezveze. Dosta tih trzalica sam faktički dobio na poklon, bubnjar Dženifer Lopez mi je dao u ruku palice, gitarista "Gansa" me je bukvalno gađao trzalicama, isto i basista benda "Green Day". Znam kada će da bacaju, namestim se, usmerim silu i magnet (smeh) - u jednom dahu kaže Ćemalović kojeg ni bolest ni povrede ne mogu da spreče da ode na koncert koji je planirao.

2 Cellos, Exit 2014. Foto: Milena Đorđević 2 Cellos, Exit 2014. Foto: Milena Đorđević

- Sa polomljenim rukama i nogama sam išao na koncerte, i ljudi me po tome znaju. Nećeti mi verovati, ali 2007. na "Bir festu" sam pet dana toliko skakao da sam slomio nogu! I jedini koji mi je poverovao da se sve tako desilo je čovek koji mi je stavljao gips, u Urgentnom centru su mislili da ih zezam...da sam drogiran ili pijan, a ja niti se drogiram niti pijem. To se zove "marš fraktura" i nju dobijaju vojnici koji marširaju 30 kilometara bez prestanaka - navodi Miloš, koji već dve i po godine ima svoju plesnu školu u Beogradu, i kako tvrdi, mnogo više slobode da se posveti svojoj najvećoj ljubavi.

Faithless, Exit 2015. Foto: Milena Đorđević Faithless, Exit 2015. Foto: Milena Đorđević

- Volim i džez, rok, trens, bluz, pop, sve osim "Grand" produkcije"... A najbolji koncerti, uh, to je baš teško izabrati..."Faith No More", Kelis na Kalemegdanu, Leni Kravic u "Areni" 2007, Šakira, Mika na "Exitu", Manu Čao uvek i u svakom izdanju - napominje neumorni muzički fanatik koji kaže da su mu neostvarene želje "Aerosmith", "Bon Jovi" i Scooter.

Motorhead, Exit 2015. Foto: Milena Đorđević Motorhead, Exit 2015. Foto: Milena Đorđević

Za kraj, Miloš priznaje da ne namerava da u skorije vreme prestane sa odlascima na koncerte:

- Hvala bogu, našao sam devojku koja me prati i podržava u svemu!

Gloria Gaynor, Exit 2014. Foto: Milena Đorđević Gloria Gaynor, Exit 2014. Foto: Milena Đorđević

(A.N.)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA