POLOMIŠE MU BAGRENJE: Posečeno drveće koje je Balašević posadio za njegovu ženu Oliveru (FOTO) (VIDEO)

- Lakše je rušiti nego graditi, i seći nego saditi... i shvatiće kad tad, da ne znaju sta je hlad... - napisala je ćerka

  • 22
Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Drveće koje je Đorđe Balašević svojevremeno posadio za svoju suprugu Olju u Novom Sadu je posečeno. Ovu informaciju otkrila je kantautorova ćerka Beba, koja je na njenom Fejsbuk nalogu postavila slike.

Beba Balašević bila je izuzetno ljuta što se ovo desilo.

Ovako je nastala pesma "Provincijalka" Đorđa Balaševića (AUDIO)

- U Novom Sadu su upravo posekli dva drveta koja je u ulici Ise Bajica moj tata zasadio kao poklon mojoj mami. Naravno, na predviđenom mestu za tako nesto. Tu smo uvek sedeli kao porodica i kad su zbog "uređenja" uredno posekli prethodna stabla, dugo se niko nije pojavio da zasadi nova. Đole jeste... Godišnje u Novi Sad dolazi na hiljade tatinih fanova i pored naše kuće obiđu još nekoliko mesta u gradu koja imaju veze sa njim. Jedno od tih mesta bila je i saletla iz filma "Kao rani mraz" koju smo kao porodica poklonili Gradskom zelenilu. Na njoj je bila i pločica sa ugraviranim stihovima koju su fanovi uzeli za uspomenu, sto je naravno, za oprostiti... Saletla je iz nejasnih razloga ove godine premeštena iz Dunavskog parka... Negde već... - napisala je Beba i nastavila:

Foto: Facebook/Beba Balasevic Foto: Facebook/Beba Balasevic

- Za ova dva drveta se isto tako znalo u krugovima onih koji vole tatine pesme i samim tim kapiraju da "... ko nije drvo razumeo prvo pa tek onda sadio, taj nije nista uradio..." Na njima su isto bile male ugravirane pločice, svake godine nove za specijalan datum, koje su takođe nestajale brzo, nekom za uspomenu... Uz opravdanje da se "diže behaton" ili tome slično, i ova dva drveta su zauvek nestala... Postoji rešenje za one koji žele da ga nađu kao sto je bašta kafića preko puta: ogradi se stablo betonskom kadicom i napuni zemljom... E, ali to je ipak mnogo vise truda nego lepo zatvoriti ulicu u centru grada, testeru u ruke i udri... Lakše je rušiti nego graditi, i seći nego saditi... i shvatiće kad tad, da ne znaju sta je hlad... - zaključila je ona.

Foto: Facebook/Beba Balasevic Foto: Facebook/Beba Balasevic

Podsetimo se legendarnog hita Đorđa Balaševića "Ne lomite mi bagrenje":

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ljosa

    26. jul 2015 | 12:03

    Tu je nekad bio trotoar. Nasilni Djole je posadio bez dozvole koja mora da se trazi u NS. Kako posadjeno tako i poseceno!

  • kk

    26. jul 2015 | 12:31

    Mogu samo da ga mrze i da mu zavide na svemu sto je postigao u zivotu... Jedan je Djole!!!

  • Sinisa

    26. jul 2015 | 13:48

    Balasevic je mnogo ispred vremena u kom zivi i zato ga tako dobro i oslikava. Sve je njemu jasno i ne verujem da se mnogo potresao zbog ovoga.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA