Kan 2012: Bred Pit, Kronenberg, Ken Louč, Nikol Kidman!

Na repertoaru ovogodišnjeg prestižnog festivala naći će se vrhunska ostvarenja najpoznatijih svetskih reditelja

  • 0

Holivudski zavodnik Bred Pit prošetaće crvenim tepihom Kanskog festivala na kojem će predstaviti svoj najnoviji film "Killing Them Softly", saopštili su danas organizatori, naglasivši važnost prisustva velikih zvezda na najvećem filmskom festivalu na svetu.

Film koji je režirao Novozelanđanin Endru Dominik naći će se u glavnoj konkurenciji festivala koji će trajati od 16. do 27. maja.

U takmičarskom programu je i Dejvid Kronenberg sa filmom "Cosmopolis" u kome glumi zvezda "Sumraka" Robert Patinson. Kronenbergov sin Brendon našao se u selekciji "Izvestan pogled" svojim debijem "Antiviral".

Na festivalu će se naći i film "On the Road" Voltera Saljesa, filmska adaptacija romana Džeka Keruaka u kome glume Kristen Stjuart, Vigo Mortensen i Kirsen Danst.

Ove godine za Zlatnu palmu takmičiće se i nekoliko ranijih dobitnika, poput Austrijanca Mihaela Hanekea sa filmom "Amour", Britanca Kena Louča sa filmom "The Angel's Share" i Rumuna Kristijana Mungijua sa ostvarenjem "Beyond the Hills".

Francuski veteran i miljenik evropskih festivala Alen Resne (89) takođe će se naći u glavnom programu sa filmom "Vous n''avez encore rien vu".

Ni Holivud nije zaboravljen, pa će kanska publika moći, van konkurencije, da pogleda treći deo animiranog filma "Madagaskar" i film Filipa Kaufmana "Hemingvej i Gelhorn" i glumicu Nikol Kidman na crvenom tepihu.

Festival će otvoriti drama Vesa Andersona "Moonrise Kingdom" sa Brusom Vilisom i Bilom Marejom u glavnim ulogama, a zatvoriće Klod Milerov poslednji film "Tereza Deskejru" sa Odri Tatu.

Žirijem ovogodišnjeg festivala predsedava italijanski glumac i reditelj Nani Moreti koji je 2001. osvojio Zlatnu palmu za film "Soba moga sina".

(izvor: Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA