Poslušajte do sada neobjavljenu pesmu Tošeta Proeskog (VIDEO)

U pitanju je numera koja nosi naziv "Efta purane ikone", koju je legendarni makedonski pevač otpevao na romskom jeziku i koja je bila snimljena za potrebe pank-opere "Dom za vešanje" Emira Kusturice

  • 6
Toše Proeski Foto: Milena Đorđević

Neobjavljena pesma Tošeta Proeskog pod nazivom "Efta purane ikone" predstavljena je tradicionalnom koncertu "Zvezdano nebo", koji je održan 5. oktobra u Skoplju.

U pitanju je numera koja je ispevana na romskom jeziku, i koja je bila namenjena za potrebe pank-opere "Dom za vešanje" Emira Kusturice.

- Toše je ostavio mnogo kompozicija iza sebe, koje je otpevao na nekoliko jezika, i koje treba da ugledaju svetlost dana. Od njegovog bogatog stvaralaštva, ovog puta hteli smo da predstavimo temu "Efta purane ikone", koja je otpevana na romskom jeziku za potrebe pank-opere "Dom za vešanje" Emira Kusturice, za koju je realizovan spot sa neobjavljenim snimcima Tošeta Proeskog - stoji u izjavi fondacije "Toše Proeski", a prenosi Telegraf.mk.

Inače, u pitanju je demo snimak, tako da pesma nije miksovana. Da podsetimo, Toše Proeski poginuo je 2007. godine u saobraćajnoj nesreći.

Poslušajte pesmu "Efta purane ikone" koju je otpevao Toše Proeski:

Od sada možete pratiti Telegraf i na Vajberu!

(Telegraf.rs)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA