"HASTA LA VISTA, BABY" ŠVARCI JE NAPLATIO $85.716: Ovih 25 činjenica o vašim omiljenim filmovima niste znali (VIDEO)

Da li znate da je Sigurni Viver iz prve ubola čuveni koš u filmu "Osmi putnik: Vaskrsenje", da li znate šta Forest Gamp priča kada mu isključe mikrofon na protestu protiv Vijetnamskog rata i da li znate da su zvuci u prvoj epizodi "Ratova zvezda" zapravo zvuci ženskog brijača?

  • 7

Pred vama je krajnje interesantan spisak sa malo poznatim činjenicama o čuvenim filmovima, što sa snimanja, što iz samih ostvarenja, koje niste mogli da znate pukim gledanjem.

Imajte na umu da su ovo filmovi samo iz poslednjih 25 godina, pa nemojte da se čudite što se ne pominju klasici pre devedesetih kao što su "Kazablanka", "Tačno u podne" i "Panika u parku droga". Takođe, na spisku su samo američki filmovi.

Pređimo na stvar, jer verujemo da želite da počnete da gutate ove informacije bez odlaganja.

Terminator 2 (1991)

Arnold Švarceneger je zaradio na tom filmu 15 miliona dolara, a ukupno je progovorio 700 reči. Dakle, za svaku izgovorenu reč je bio "dobar" 21.429 dolara. Drugim rečima, "hasta la vista, baby" mu je donelo 85.716. dolara.

Telma i Luiz (1991)

Džordž Kluni se tada tek probijao, a za ulogu seksi stopera na putu u ovom filmu išao je na čak pet audicija. Nije prošao, Ridli Skot je ulogu dao Bredu Pitu i tako mu pomogao u karijeri. Ostali koji su pokušali da dobiju tu ulogu ali nisu uspeli su Skot Bajo, Džoni Dep, Tom Kruz, Kristofer Atkins, Šon Pen, Kevin Bejkon i Alek Boldvin.

Park iz doba jure (1993)

Džinovski tiranosaurus reks se povremeno kvario kada je padala kiša. Tačnije, dešavalo se da glumci i ostatak ekipe jedu, a da ovo čudovište iznenada proradi i prenerazi sve prisutne. Dok nisu ukapirali o čemu se radi na setu su se mogli čuti i vrisci.

Forest Gamp (1994)

Kada Forest dođe na red da govori na skupu protiv Vijetnamskog rata, ne možete da ga čujete zato što je neki oficir iščupao kablove i tako mu neutralisao mikrofon. Tom Henks kaže da to što ne čujete glasi: "Ponekad kad ljudi odu u Vijetnam, vrate se kući svojim mamama bez nogu. Ponekad se uopšte ne vrate. To je loše. To je sve što imam o tome da kažem".

Fargo (1996)

Vilijam Mejsi se svim silama trudio da dobije ulogu Džerija Lundegarda, a kada je shvatio da mu braća Koen ne odgovaraju našao ih je u Njujorku i rekao im: "Veoma sam zabrinut time što ćete uprskati ovaj film dajući ulogu nekome drugom. To je moja uloga, i ubiću vaše pse ako mi je ne date". Naravno, šalio se.

Osmi putnik 4: Vaskrsnuće (1997)

Sigurni Viver je dve nedelje trenirala košarku zbog ovog filma pre nego što je uspela da postigne koš sa pola terena. Kada je došlo vreme da se scena sa tim snima, reditelj Žan-Pjer Žene je želeo da lopta upadne u koš namešteno "jer neće da čeka 200 pokušaja". Sigurni je insistirala da sama šutira i ubola je iz prve.

Džeri Megvajer (1997)

Tada 5-godišnji glumac Džonatan Lipnicki koji je igrao Reja Bojda jednog se dana pojavio na snimanju i svima rekao da "ljudska glava teži osam funti". Kameronu Krouu se to toliko dopalo da je ubacio to u scenario.

Titanik (1997)

Kejt Vinslet je Leonardu Dikapriju pokazala grudi čim su se upoznali, da bi probila led, nakon što je saznala da će morati gola da mu pozira u sceni portretisanja.

Ima nešto u vezi sa Meri (1998)

Jedan od dvojice braće Fareli je pokazao golu zadnjicu Kameron Dijaz i Lin Šej tokom snimanja scene u kojoj dve glumice gledaju dole ka psu Pafiju koji iskače kroz prozor.

Ratovi zvezda: Fantomska pretnja (1999)

Elektični brijači igrali su jednu od ključnih ulogu u ovom ostvarenju. Kada Lijam Nison koristi haj-tek "komunikator", zapravo koristi prepravljeni "senzor eksel" za žene. Zvuk lebdećih borbenih tenkova koje koriste droidi? Elektični brijač koji kruži oko metalne posude za salatu uz manju digitalnu obradu.

Borilački klub (1999)

Odmah nakon upozorenja vezanog za kršenje autorskih prava, pojavljuje se poruka Tajlera Dardena koja stoji samo jednu sekundu, nedovoljno da biste je pročitali. Ona glasi: "Ako čitate ovo, onda je ovo upozorenje za vas. Svaku reč koju pročitate od ovog beskorisno finog izdanja je još jedna sekunda vašeg života. Zar nemate nešto pametnije da radite? Da li je vaš život toliko prazan da ne možete da smislite neki bolji način da potrošite ove trenutke?

Ili ste toliko impresionirani autoritetom da pokazujete poštovanje i veru u svakoga ko tvrdi da ga poseduje? Da li čitate sve što se od vas očekuje da čitate? Da li mislite sve što se od vas očekujete da mislite? Kupujete sve što vam je rečeno da bi trebalo da želite? Izađite iz stana. Upoznajte pripadnika suprotnog pola. Prestani sa prekomernom kupovinom i masturbacijom. Dajte otkaz. Započnite tuču. Dokažite da ste živi. Ako ne potvrdite svoju ljudskost postaćete statistika. Upozoreni ste... Tajler".

Izgnanik (2000)

Da bi izgledao kao normalni i prosečni sredovečni muškarac koji ne brine o svom izgledu i zdravlju, za početak filma Tom Henks nije vežbao i postao je debeljuca. Snimanje je onda prekinuto na godinu dana da bi mogao da izgubi 20 kilograma i da bi mogao da pusti kosu za sve vreme navodno provedeno na ostrvu.

Gospodar prstenova (2001)

Postava je često morala da leti na udaljene lokacije helikopterom. Međutim, Šon Bin se plašio letenja. Zbog toga, svaki put kada bi Družina morala da snima scene na snežnim planinskim prelazima, Bin bi krenuo dva sata ranije na pešački uspon od podnožja planine na uzvisinu pri vrhu, obučen kao Boromir. Glumci i snimatelji bi ga nadletali helikopterom.

Bande Njujorka (2002)

Martin Skorseze ovaj film završava prikazom Njujorka na kome se mogu videti kule Svetskog trgovinskog centra, iako je film završen nakon 11. septembra. Skorseze se na to odlučio zato što se film bavi ljudima koji su gradili Njujork, ne onima koji su pokušali da ga unište.

Ostin Pauers: Zlatni organ (2002)

Sadržaj Ostinove liste stvari koje mora da uradi pre nego što umre, a koja se pojavljuje na tren, je sledeći: 1) Postati međunarodni čovek od misterije, 2) Spasiti svet od neke propasti, 3) Pronaći pravu ljubav, 4) Otići u svemir, 5) Putovati kroz vreme nazad i napred, 6) Biti kriogenički zamrznut, 7) Uhvatiti dr. Zla u prvom činu, 8) Trojka sa japanskim bliznakinjama, 9) Zaslužiti tatino poštovanje.

Stradanje Hristovo (2004)

Džejmsa Kavizela, čoveka koji je glumio Isusa Hrista u ovom ostvarenju, udario je grom tokom snimanja Besede na Gori. To je sam izjavio za Njuzvik.

Avijatičar (2004)

Kejt Blanšet je glumila Ketrin Hepbern i tako postala prva osoba koja je dobila Oskara za glumljenje osobe koja je stvarno dobila Oskara.

U potrazi za Nedođijom (2004)

Tokom scene formalne večere, Džoni Dep ispod stolice Džuli Kristi postavlja "mašinu za prdenje", a daljinskim upravljačem okida zvuk. Deca su se više smejala tome nego igranjem sa kašikama.

Hari Poter i zatvorenik iz Askabana (2004)

Da bi se bolje upoznao sa tri glavna glumca, reditelj Alfonso Kuaron je svakom od njih naložio da napiše esej o svom liku iz prvog lica. Ema Votson, u maniru prave Hermione, napisala je esej na 16 stranica. Danijel Redklif je napisao jednu, a Rupert Grint svoj nikada nije predao.

Planina Broukbek (2005)

Za scenu u kojoj se pokojni Hit Ledžer skida nag i skače u jezero, Ang Li je nameravao da montažom ukloni prikaz frontalne golotinje. Ali, paparaco je uslikao Ledžera digitalnom kamerom i fotke su osvanule na netu. U verzijama filma za evropsko i australijsko tržište se na kraju sve vidi, iako je u toj sceni Džejka Džilenhola zamenio dubler.

Osvetnici: Doba Ultrona (2013)

Skarlet Johanson je bila trudna tokom snimanja, zbog čega su mnoge njene scene bila snimane na početku, pre nego što će početi da se vidi stomačić. Da bi joj kasnije sakrili trbuh unajmljene su tri dublerice, što je potpuno zbunjivalo sve na setu jer su navodno bile pljunute Skarlet. Kris Evans kaže da mu se dešavalo da počne da priča sa Skarlet i da tek duboko u razgovoru shvati da ne priča sa Skarlet. Na kraju, kompjuter je radio da bi joj sklonili stomak.

Đavo nosi Pradu (2009)

Prvog dana snimanja, Meril Strip je rekla En Hatavej: "Mislim da si savršena za ulogu. Tako sam srećna što ćemo raditi zajedno". Onda je zastala i dodala: "To je poslednja lepa stvar koju ću ti reći". Tako je i bilo.

Kraljev govor (2010)

Scenarista Dejvid Sajdler je mucao kao mali i bio jako inspirisan govorom kralja Džordža VI tokom rata. Kada je odrastao, pisao je kraljici-majci Elizabeti, udovici pomenutog monarha, kako bi dobio dozvolu da ovaj govor iskoristi za film. Ona ga je zamolila samo da to ne čini dok je ona živa, jer su sećanja i dalje bolna. On je to ispoštovao, i sa 73 godine postao najstarija osoba koja je ikada dobila Oskara za najbolji originalni scenario, baš za taj film.

Vuk sa Vol strita (2013)

Scene sa Metjuom Mekonahijem su snimane tokom druge nedelje produkcije. Udaranje u grudi i zujanje su improvizacija i zapravo su način njegovog spremanja za nastup. Leonardo Dikaprio je to video, i trenutak u kome se on okreće od kamere kao da mu je neprijatno zapravo je kadar u kome se upitno okrenuo ka Skorsezeu. Dikaprio je onda slavnog reditelja ubedio da to ubaci u film i posle je rekao da je to svemu dalo ton.

Hobit: Bitka pet armija (2014)

Između ostalog, ovaj film je promovisan i strip-panelom na sajmu stripa u San Dijegu, a mnogi fanovi su kampovali ceo dan ispred hale da bi ugrabili najbolje mesto. U sred noći, probudili su ih glumci Li Pejs i Endi Serkis i satima delili autograme. Pejs se na kraju onesvestio od umora i spavao na dušeku sa obožavateljem.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Alien resurrection

    10. septembar 2016 | 14:10

    Terminator najbolji I alien obavezno

  • Gušteri

    10. septembar 2016 | 10:43

    Osmi putnik 1 1979 , osmi putnik 2 , osmi putnik 3 I I osmi putnik uskrsnuće 1997 su najbolji horor filmovi na svetu . Terminator mi se nesvidja zbog toga što se iz bliske budućnosti tj 2034 vraćaju teleportskom mašinom kroz vreme u 1984 tu godinu koja glupost od filma kao prvo kroz vreme je nemoguće putovati kao drugo nemoguće je napraviti čoveka od tečnog metala koi se pretvara u razne oblike I bljokavi po patosu u filmu terminator 2 I 3 genesis .

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA