ŽELJKO BEBEK, PRED KONCERT U SAVA CENTRU: Ko zna da peva balade, taj je dobar pevač! (VIDEO)

Velikan scene održaće, podsetimo, beogradski koncert 4. novembra

  • 0

Željko Bebek je najavio svoj prvi solistički koncert u Beogradu i proslavu jubileja (40 godina na sceni) 4.novembra (20 časova) u Sava centru.

Konferencija za novinare je započela tako što je slavni pevač, uz pratnju klavira izveo tri pesme ("Oprosti mi što te volim", "Loše vino", "Laku noć, svirači"), na oduševljenje prisutnih.

Koncertna rođendanska turneja je kruna karijere Željka Bebeka, kojom ova živa rok legenda slavi 40 uspešnih godina u samom vrhu muzičke scene naših prostora. Na bini će mu se pridružiti čak 60 muzičara! Biće tu Simfonijski orkestar, zatim Tamburaški orkestar Centra za tradicijsku kulturu iz Varaždina, kao i Bebekov prateći rok bend.

Na koncertu u Sava Centru Željko će pevati neprolazne pesme iz perioda "Bijelog dugmeta", kao i svoje prepoznatljive hitove: "Laku noć, svirači", "Gdje sam bio, s' kim sam pio", "Žuta ruža", "Da je sreće bilo", Tijana”…..

Foto: Promo Foto: Promo

- Prije godinu dana održao sam sjajan koncert u "HNK Varaždin", kada sam nastupio isključivo uz tamburaše s kojima nastupam u Beogradu.Tada sam iz prve ruke čuo i osetio koliko drugačije mogu zvučati neke moje stare pesme. To mi je dalo hrabrosti da se odlučim da napravim takvu turneju. Jedva čekam da pevamo zajedno - rekao je, između ostalog, Bebek.

Stari majstor je dodao:

- Delikatna je stvar kod pevača koji imaju puno pesama kao što sam ja, jer ne mogu sve da ih otpevam na koncertu. Uvek će biti neka zamerka, zašto nisam nešto otpevao, ali, trudiću se da što više otpevam. Raduje me i to što moj koncert posećuju razne generacije. Ma, ja sam čovek rođen pod srećnom zvezdom.

Foto: Promo/Željka Dimić Foto: Promo/Željka Dimić

Na molbu da izdvoji jednu pesmu iz svog bogatog opusa, Bebek je ovako odgovorio:

- Najviše volim da pevam pesmu "Oprosti mi što te volim", tad baš uživam. Kažu - ko zna da peva balade, taj je dobar pevač.

Od sada možete pratiti Telegraf i na Vajberu!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA