Evo šta je Dino Merlin rekao o srpskoj zastavi

- U Beograd sam došao da svojoj publici donesem svoje nove i stare pesme i želim to da učinim na nezaboravan način - rekao je pevač

Dino Merlin oglasio nakon što su pojedini mediji pisali da su na njegovom koncertu u Beogradu zabranjene zastave, između ostalog i srpska. U intervjuu za "Kurir", na pitanje da li su sporne zastave ili koplja na kojima se zastave nose, muzičar je odgovorio sledeće:

Evo šta sve, pored zastava, ne sme da se unese na koncert Dina Merlina! (VIDEO)

- To je, kao što ste rekli, stvar rutine, i zaista se ne radi o nekom posebno zahtjevu sa moje ili bilo čije strane. Zastave nisu problem, bar ne meni. Problem su koplja na kojima se zastave nose, jer su to predmeti koji mogu ugroziti sigurnost publike. Ali ja zaista ne želim biti tumač rutine svakog ozbiljnog organizatora velikog koncerta bilo gde u svetu. Sve što ugoržava sigurnost publike, zabranjeno je. Zastava kao zastava nije, premda mislim da je zastavama mesto visoko na jarbolu i duboko u srcu a ne u žutim novinama, ali to je već stvar takozvanih medija koji se bave tim stvarima na način koji nema nikakve veze sa novinarstvom, niti sa poštovanjem i ljubavi prema svom narodu i svojoj zemlji, i na kraju prema zastavi svoje zemlje i svog naroda - naveo je Merlin za ovaj dnevni list i nastavio:

Foto: TonyCetinskiOfficial Foto: TonyCetinskiOfficial

- Manipulisanje državnom zastavom da bi se stvorila senzacija i povećala čitanost je izdaja vlastite zastave, zemlje i naroda. Izdaja jer se nepoštuje vlastita zastava, jer se njome manipuliše. I da budem do kraja jasan, svako ima pravo da nosi zastavu svoje zemlje kako želi, kad želi i gde želi. Kako iko normalan može i pomisliti da ću doći u Beograd na dva velika randevua sa svojom publikom i imati nešto protiv zastave te publike. To bi bilo licemerstvo najgore vrste. Ne mogu biti protiv viorenja zastave Srbije u Beogradu. To je besmislica. Jer je to zastava, kao što rekoh moje publike, ali i zastava Nikole Tesle, Mihajla Pupina, Novaka Đokovića, Vuka Karadžića, Milene Dravić, Dragana Nikolića, Nikole Pašića, Čede Jovanovića i mnogih drugih. Svete ljude predstavlja zastava Srbije i samo nerazuman čovek može imati nešto protiv zastave - istakao je on.

Foto: Twitter/@Ceda_Jovanovic Foto: Twitter/@Ceda_Jovanovic

Na kraju, Dino Merlin je rekao da pripreme za koncert idu u najboljem redu.

- Sve ide svojim tokom. Finalizovani su i poslednji detalji i Hotel Nacional je spreman za svoje premijere u Beogradu. Predugo sam u ovom poslu da bi svaki povetarac mogao da promeni kurs broda kojim plovim. Preživeo sam mnoge bure i brodolome ali uvek nastavljam da plovim. U Beograd sam došao da svojoj publici donesem svoje nove i stare pesme i želim to da učinim na nezaboravan način kako bi se i mi na sceni i svi u publici sećali ovog oktobarskog vikenda u Beogradu kao drage i posebne uspomene - kaže pevač.

Od sada možete pratiti Telegraf i na Vajberu!

(Telegraf.rs/izvor: "Kurir")

 

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pametnjakovic

    24. oktobar 2015 | 18:34

    Moj mali doprinos da bar jedna osoba bude manje u areni, zabranio sam cerki da ide na koncert patoloskog srbomrzca

  • Predrag Z.

    24. oktobar 2015 | 18:00

    Nismo mi zaboravili ko je Dino Merlin

  • Milojko

    24. oktobar 2015 | 18:15

    Ne idite kod tog zlovora

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA