WHITESNAKE RAZVALILI PIONIR! Moćan povratak Koverdejla na "mesto zločina" posle 40 godina! (FOTO) (VIDEO)

Koncert legendarnog benda u sklopu "Purple Toura" oduševio je oko 6.000 fanova u punoj hali

  • 4

Beograđanima, definitivno, nikad nije dosta "Whitesnakea"! Legendarni bend je nastupio četvrti put u srpskoj prestonici u poslednjih 10 godina, i oduševio obožavaoce koji su ispunili halu "Pionir".

Ovaj susret legendarnog Dejvida Koverdejla i ekipe sa beogradskom publikom imao je, doduše, posebnu simboliku, što je sigurno uticalo da mnogi posetioci prethodnih njihovih koncerata na Tašmajdanu, u "Kombank Areni" i na Kalemegdanu ponovo dođu i uživaju. Sve se dešavalo u sklopu "Purple Toura", gde bend promoviše album na kom je Koverdejl ponovo otpevao hitove snimljene sedamdesetih, dok je bio vokal benda "Deep Purple".

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Upravo u to vreme, zapravo tačno pre 40 godina, jedan od najvećih hard rok pevača u istoriji prvi put je "pustio glas" u Beogradu, i to baš u "Pioniru" što nije zaboravio da spomene tokom koncerta. On je u 21.30 počeo, očekivano, na "purple" način. Kratko i jasno, pravo u glavu - "Burn"! Nije to, doduše, "specijalitet" ove turneje - ona je, sećamo se, bila "okidač" na početku i, recimo, 2006. na Tašmajdanu.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

U hitoidnom startu nanizale su se i "Bad Boys" i "Love Ain't No Stranger" gde su prvi put zasijali upaljači i mobilni telefoni. Stvari su odmah bile postavljene na očekivan način. Koverdejl - odličan, možda čak i bolji nego na nekim prethodnim beogradskim koncertima, bend - takođe, a Pionir - ne baš najsrećnije mesto kad je zvuk u pitanju.

"Gypsy" je predstavljala novi povratak na "Purple" period, "You Keep On Moving" takođe, a između se usidrila "Give Me All Your Love".

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Jedan od najupornijih fanova je u tom periodu iz prvih redova vapio za bubnjarskim palicama i - san mu se ispunio! Dobio je dve, lično od Koverdejla! Kakav suvenir sa koncerta...

Sve to je, bar za one koji su fokusirani na najznačajnije momente Dejvidove karijere, bilo zagrevanje da se pusti glas na "Ain't No Love (In the Heart Of the City)". Moćno je bilo čuti i gledati zajedništvo publike i benda u tih nekoliko minuta.

Gitaroške majstorije bile su uvod u još jedan "Purple" komad ("Mistreated"), a bubnjarske egzibicije legendarnog Tomija Oldridža obogatile su žestoku "You Fool No One". Jasno je bilo, međutim, da rafal udarnih hitova tek predstoji.

Atmosfera koja je očas posla halom ovladala čim su se čuli prvi taktovi vanvremenske "Deep Purple" balade "Soldier Of Fortune" teško se rečima može opisati. "Is This Love" bila je sasvim logičan nastavak, a za kraj zvaničnog koncertnog dela ostavljeni su veliki koncertni favoriti - "Fool For Your Loving" i "Here I Go Again". Na bisu - najžešći adut "Still Of the Night" i - kraj posle 110 minuta maestralne svirke.

Koverdejl nije samo delio suvenire ove noći u "Pioniru". Jedan i sam nosi kao uspomenu. Ženskih bruseva se nadobijao tokom karijere, ali, Milica iz Zaječara se posebno potrudila i, uz prigodne poruke ljubavi, na njemu uredno potpisala.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Zavijorila se na bini i zastava sa srpskim obeležjima i, takođe, rečima dobrodošlice upućenim bendu koji poslednjih godina ne zaobilazi Beograd. 

Potpuno adekvatno zagrevanje za "Whitesnake" priredila je, 40-minutnim žestokim setom, grupa "Dead Daisies", a publika je, očekivano, najbolje reagovala na njihovu verziju starog klasika "Hush".

(Milan Ćunković)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA