ŽARKO LAUŠEVIĆ OTVORIO DUŠU: Evo šta je sve rekao o novom filmu, ljubavi, beskućnicima... (FOTO) (VIDEO)

Proslavljeni glumac se, posle mnogo godina, pojavio pred novinarima povodom premijere filma "Smrdljiva bajka" gde tumači glavnu mušku ulogu

  • 15
Premijera filma Smrdljiva Bajka - Žarko Laušević Foto: Milena Đorđević

Žarko Laušević tumači glavnu mušku ulogu novom filmu Miroslava Momčilovića "Smrdljiva bajka", čija premijera je 25. novembra u Sava centru, i to je bio povod za nešto što se dugo nije desilo - susret slavnog glumca tragične sudbine sa brojnim novinarima na konferenciji za štampu.

Neobična ljubavna priča dvoje beskućnika, Mome (Laušević) i Eme (Jelena Đokić) izmamila je veoma emotivne reakcije na novinarskoj projekciji, uključujući i britak, kvalitetan humor koji se prožima kroz film, pa nema sumnje da će i šira javnost na sličan način reagovati.

Moma je skitnica koji živi u napuštenoj fabrici i pati od depresije. Ema je skitnica koja živi u šahtu i lečila se od alkoholizma. Nekada davno izgubila je bebu i to je preokrenulo njen život.

Moma se zaljubljuje u Emu, počinju počinju da žive zajedno u potpunoj nemaštini. Jedno drugom ulepšavaju dane. Venčava ih Kralj klošara koji živi na deponiji. Moma i Ema odlaze na medeni mesec i tom prilikom nailaze na ostavljenu bebu pored kontejnera. Nastavljaju porodični život utroje

Pogledajte trejler filma:

Laušević je bio veoma raspoložen i ljubazan na konferenciji za novinare. Evo šta je sve ispričao u zvaničnom delu:

Foto: Milena Đorđević Foto: Milena Đorđević

Na pitanje šta sledi posle ovog filma, i da li su u planu još neka ostvarenja, Laušević je dao neodređen odgovor:

- Te stvari ne zavise od mene. To je nešto što će se dogoditi, ako bude trebalo. Ako ne, i to je dobro.

Foto: Milena Đorđević Foto: Milena Đorđević

"Smrdljiva bajka" je prvi Žarkov film posle 15 godina i "Noža". O tome kakva je njegova strast prema ovom poslu danas, rekao je:

- Gluma je moj zanat. Dugim nizom godina to je bio deo onog što sam najviše voleo u životu. S tom idejom i ljubavlju prišao sam čitavom ovom projektu. U okviru toga prisećao sam se nekih stvari i otkrivao nove. Imao sam sreće da neke kolege koje sam prethodnih godina gledao po filmovima budu i moji partneri. Velika radost me je obuzela kad sam shvatio da će mi Jelena Đokić biti partnerka.

Foto: Milena Đorđević Foto: Milena Đorđević

Želja Lauševića je da ovaj film baci fokus na beskućnike:

- Svetu ćemo, makar na kratko, okrenuti pogled na njih. Od te periferije života stalno odvraćamo pogled. Ne želimo da naša deca to vide, bojimo se i sami da ne doživimo neku neprijatnost. Odlučili smo da budemo deo priče koja će nešto da kaže o toj velikoj margini, ne samo društva u Srbiji. To je problem koji je univerzalan - istakao je, između ostalog, proslavljeni glumac.

Foto: Milena Đorđević Foto: Milena Đorđević

Dodao je:

- Nisam nikad bio arogantan prema toj populaciji, a sad bih, čini mi se, pokušao da budem još nežniji.

Foto: Milena Đorđević Foto: Milena Đorđević

(Milan Ćunković)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dr. za rock and roll

    23. novembar 2015 | 19:40

    Zarko Lausevic !! Smeker, Oficir s ruzom, Braca på materi, Okobar fest, Crni bombarder, Sivi dom itd, itd..... Legendo rastao sam uz tvoje filmove i po koje serije. Bas mi je drago videti te na platnu opet!!

  • polat

    23. novembar 2015 | 19:26

    srecan povratak !

  • Dragana

    23. novembar 2015 | 19:40

    Legenda koja hoda...fenomenalan glumac...i ostao jako sarmantan..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA