TUŽNI BROJ 24: Tog novembra nas je, pre toliko godina, napustio Fredi Merkjuri, najbolji pevač svih vremena! (VIDEO)

Slavni pevač preminuo je 24. novembra 1991. od posledice upale pluća prouzrokovane HIV virusom

  • 5

Legendarni Fredi Merkjuri, čuveni frontmen grupe "Queen" koga pamtimo po fantastičnim glasovnim mogućnostima, scenskom nastupu ali i pikanterijama iz privatnog života, pre svega oko seksualnosti, napustio nas je na današnji dan (24. novembar) 1991. godine.

Pevač čije je pravo ime Faruk Bulsara počeo je da se bavi muzikom 1969, i sa svojim bendom snimio je 15 zvaničnih albuma. Preminuo je pre 24 godine od posledice upale pluća prouzrokovane HIV virusom.

Merkjuri, koji je rođen u Zanzibaru, bio je multitalentovani umetnik. Kreirao je čuveni logo benda, što i nije čudo s obzirom da je na koledžu "Ealing Art" dobio diplomu iz oblasti grafičkog dizajna. Bio je strastveni filatelista i ljubitelj mačaka, imao ih je desetak. Primljen je kao pevač sastava "Queen" u Rokenrol kuću slavnih 2001.

A spisak "Queen" klasika je nepregledan: "Bohemian Rhapsody", "We Will Rock You", "I Want To Break Free", "Who Wants To Live Forever", "Innuendo", "Another One Bites the Dust", "Under Pressure" sa Dejvidom Bouvijem...

Sećamo se i Fredijevih hitova van matičnog benda, poput neprolazne "Barselone" sa Monserat Kabalje, "Living On My Own", sjajne obrade evergrina grupe "The Platters" iz pedesetih "The Great Pretender"...

(Telegraf.rs)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA