TELEGRAF I MCF VAS VODE U SKRIVENI BUNKER NA KALEMEGDANU: Povodom najnovijeg Spilbergovog filma „Most špijuna“ (FOTO)(VIDEO)

Pobegnite od gradske vreve u tišinu tajnih bunkera na Kalemegdanu! Ono što je potrebno da uradite jeste da nam pošaljete mail sa kontakt podacima na karte@telegraf.rs a prvih 14 čitalaca koji se budu javili do subote, 28.11.2015. posetiće tajne bunkere na Kalemegdanu!

  • 0

Da li ste znali da se na Kalemegdanu nalazi veliki bunker tajno napravljen za vreme „Hladnog rata? On je trebalo da bude jedna od ključnih odbrana Beograda u slučaju da je došlo do rata između SADa i SSSRa.

Foto: Promo Foto: Promo

Novo ostvarenje „Most špijuna“ upravo se bavi tim dobom istorije i na veran način prikazuje zategnute odnose između država dva bloka. Ovo je istinita priča o životu Džejmsa B. Donovana, američkog advokata koji je na sebe preuzeo posao pregovoranja sa Rusima o razmeni tajnih agenata.

Foto: Promo Foto: Promo

Njegova karijera pregovarača je počela razmenom špijuna Rudolfa Abela za američkog pilota Frensisa Gerija Pauersa oborenog 1960. u sovjetskom vazdušnom prostoru i zarobljenog od strane Rusa.

Film „Most špijuna” potpisuje Stiven Spilberg, scenaristi su braća Koen, a glavnu ulogu tumači Tom Henks. U glumačkoj postavi pored Henksa su još i Mark Rajlans, Skot Šepard, Ejmi Rajan i Alan Alda.

U bioskope širom zemlje „Most špijuna“ stiže od 26. novembra, a premijera je zakazana istog dana u 19:30h u bioskopu Cineplexx Ušće Shopping Center u Beogradu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA