SEMIRA SUMNJIČE ZA POKUŠAJ UBISTVA: Preti mu kazna do 15 godina zatvora? (FOTO)

Dat je nalog da se saslušaju svi učesnici incidenta i da se pregleda snimak, zbog sumnje da su izvršena tri krivična dela

Posle tuče na "Farmi" kada je Semir Džanković fizički nasrnuo na Tamaru Đurić, tužilaštvo je naredilo da se, kako navodi Informer, odmah pokrene istraga protiv njega i da se utvrdi - da li je u pitanju pokušaj ubistva! 

DO SADA NEOBJAVLJENI SNIMAK: Semir gađao Tamaru čašom, nije potegao nož! (VIDEO)

EKSKLUZIVNO: Semir priznao da li je potegao nož na Tamaru, i zašto je uzvikivao "Alahu akbar"! (VIDEO)

- U sredu ujutru sam poslao zahtev policiji za prikupljanje obaveštenja o incidentu. Dao sam nalog da se saslušaju svi učesnici i da se pregleda snimak zbog osnovane sumnje da su izvršena tri krivična dela: širenje rasne, verske i nacionalne mržnje, pokušaj ubistva i ugrožavanje opšte sigurnosti - rekao je osnovni javni tužilac iz Mladenovca Dragan Jovanović.

On je još dodao:

- Takođe sam poslao zahtev REM da hitno obustavi propagiranje ekstremizma svih oblika na televiziji, radi zaštite maloletnika i svih drugih lica.

Foto: TV Pink Foto: TV Pink

Advokat Nebojša Petrović za dnevni list kaže da bi, ukoliko se utvrdi da je Semir nekog pokušao da ubije, mogao da ode u zatvor na pet do 15 godina.

Foto: TV Pink Foto: TV Pink

- To je kazna za pokušaj ubistva, dok je za izazivanje rasne, verske i nacionalne netrpeljivosti zaprećena kazna do pet godina. Ipak, u ovom slučaju mislim da ima osnova da se tereti samo za ugrožavanje sigurnosti, i za to delo može da bude osuđen do tri godine zatvora - kaže Petrović. 

Foto: TV Pink Foto: TV Pink

(Telegraf.rs/Izvor: Informer)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Maks

    3. decembar 2015 | 00:33

    Ako imamo ozbiljnu državu odgovaraće pred zakonom,pa će neko sledeći voditi računa šta kaže i šta radi.bravo za tužilaštvo

  • Stranac u noci

    3. decembar 2015 | 00:35

    Sto vecu kaznu on ce zenama da udara samare divljak

  • Beogradjanin

    3. decembar 2015 | 00:29

    Tako bre, krivicna prijava! Od srca zelim da ga odrape sa kaznom!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA