OD PAKET ARANŽMANA DO DANAŠNJIH DANA: "Električni orgazam" spektakularno proslavio 35 godina karijere! (FOTO)

Dvosatni koncert u Domu omladine ostaće zapamćen, između ostalog, i po učešću članova originalne postave benda

  • 2

Grupa "Električni orgazam" obeležila je na impresivan način, u prepunoj sali "Amerikana" Doma omladine Beograda, 35 godina rada, a koncert se, bez preterivanja, može nazvati antologijskim, s obzirom na učešće članova benda iz rane faze.

GILE (ELEKTRIČNI ORGAZAM): Novi talas je zasluženo "sveta krava" domaćeg rokenrola (FOTO) (VIDEO)

Petnaestak minuta pre 22 časa dvosatno proputovanje kroz ključne momente iz svih faza benda počelo je obradom teme "Locomotion".

- Dobro veče, braćo i sestre - u svom stilu je obožavaoce pozdravio Srđan Gojković Gile. - Dobrodošli na rođendansku žurku -  kratko je dodao pre "Vudu bluza", da bi Ljuba Đukić ponovo, kao na startu, preuzeo glavnu ulogu u još jednoj novotalasnoj temi, "Vi".

Dizao je bend atmosferu i sjajno ukomponovanom set listom "plivao" od legendarnog "Paket aranžmana" do najnovijeg, falsetom otpevanog singla "Bio sam loš".

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

"Seks, droga, nasilje i strah" beše jedna od pesama koje je "Orgazam", posle dosta godina, ponovo uvrstio u repertoar, a kad se u "Ne postojim" Gile oslobodio gitare, kao da se i publika sasvim lišila svih stega.

Emocije su, bukvalno, eksplodirale čim su prepoznati prvi akordi balade "Kapetan Esid", i to u takvoj meri da je bend morao, neplanirano, po završetku pesme, da je produži, jer je cela "Amerikana" neumorno pevala refren. Za vizuelni doživljaj su poslužili upaljači i mobilni telefoni.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

"Da si tako jaka" i "Bejbe, ti nisi tu", veliki hitovi, bili su sjajni uvod za najveći – "Igra rokenrol cela Jugoslavija". Pesma koja se, svojevremeno, "otela" grupi, ponovo je, poslednjih godina, prisutna tamo gde joj je, najpre, i mesto – na nastupima Gileta i kompanije, nepretencozno smeštena u sredini set liste.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Ono što izdvaja aktuelne koncerte grupe od uobičajenih dešavalo se, ipak, u drugom delu svirke. "Putovanje u prošlost", kad su postave u pitanju, počelo je "flešbekom" do albuma "Lišće prekriva Lisabon" (1982), pa su "Pođimo" i "Dokolicu", uz Gileta, Ljubu i Pačeta za bubnjevima umesto pokojnog Čavketa, odsvirali gitarista Jovec i basista Grof.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Još veća radost usledila je ubrzo. Kad je za basom bila Marina Vulić, danas Geraghty, gotovo kompletna prva postava je, u spektakularnoj atmosferi, otprašila "Konobara", prvu pesmu "Električnog orgazma", kao i "Zlatnog papagaja".

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Bend se zvanično oprostio od publike uz još dva novotalasna klasika – "Krokodili dolaze" i "Nebo", da bi definitivan kraj usledio uz specijalnu posvetu Čavketu („Kako bubanj“ kaže“).

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

U slavljeničkom repertoaru nisu izostali ni drugi dobro poznati hitovi poput "Lui, Lui", "Ja sam težak kao konj", "Spojimo se sad", "Debela devojka", a zastupljene su bile i numere sa još uvek aktuelnog albuma "To što vidiš, to i jeste" – „"Ti to možeš", "Bliži suncu", "Gde god odem"...

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Drugi rođendanski koncert zakazan je za večeras (nedelja) na istom mestu.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • @Žika Živac@

    27. decembar 2015 | 12:22

    Bravo momci priredili ste nam mnogo lepo veče,neki od nas su imali sreće da stasavaju u ljude uz vaše "stvari"...Vi,Nebo,Locomotion....i naravno Kaperan Esid!Ziveo Novi Val!

  • Dr. za rock and roll

    27. decembar 2015 | 06:26

    Za mene ubedljivo najjaca stvar ----- VI-------!!!!!!!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA