Evo kome je Dejvid Bouvi ostavio 135 miliona funti! (FOTO) (VIDEO)

Kultni muzičar je tokom sedamdesetih bio na rubu bankrota, međutim, pametnim poslovnim potezom 1997. uspeo je da povrati bogatstvo

  • 0

Legendarni Dejvid Bouvi, koji je nedavno preminuo u 70. godini, iza sebe je ostavio bogatstvo od 135 miliona funti koje je, kako se navodi, dodelio svojoj drugoj supruzi Iman, sinu i ćerki.

Kultni muzičar je tokom sedamdesetih bio na rubu bankrota, međutim, pametnim poslovnim potezom 1997. uspeo je da povrati bogatstvo. Tada je osigurao povratak autorskih prava na svoje najpopularnije hitove. Za prvih 25 albuma snimljenih do 1990. isplaćeno mu je 37 miliona funti.

Bouvi je napisao više od 700 pesama, a prodao je 140 miliona albuma.

- Bio je dovoljno pametan da povuče poslovne poteze kojima je osigurao svoju porodicu. Mnogi muzičari nisu toliko pametni, pa ostanu bez autorskih prava na svoja dela. On je, međutim, uspeo da zadrži svoje nasleđe u svojim rukama. Njegove su pesme bile njegova čeda - rekao je Dejvid Pulman, bankar koji je osmislio šemu koja je Bouviju vratila milione.

Foto: Profimedia Foto: Profimedia

Pulman tvrdi da je svoju porodicu Bouvi finansijski osigurao još uoči svog 50. rođendana.

Veliki deo Bouvijeve zarade rezultat je i niza izuzetno uspešnih svetskih turneja, a samo od poslednje procenjuje se da je zaradio 41 milion funti.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Tri Bouvijeva albuma, uključujući posljednji "Blackstar", popela su se posle njegove smrti na vrhove top lista.

(Telegraf.rs/Daily Mail)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA