"ZEMLJA BEZ ZAKONA" U BIOSKOPIMA: Gledajte od 18. februara vestern sa Majklom Fasbenderom u glavnoj ulozi (FOTO)

Jedan od najgledanijih filmova sa festivala britanskog filma “Film and Chips” krece u redovnu distribuciju

  • 2

Publika će od 18. februara imati priliku da u domaćim bioskopima pogleda nesvakidašnje ostvarenje "Zemlja bez zakona" reditelja Džona Meklina. Radnja filma smeštena je u Kolorado krajem 19. veka, ali u sebi nosi prepoznatljiv evropski senzibilitet.

Filmski zaplet se gradi oko priče o šesnaestogodišnjem Džeju Kevendišu (Kod Smit-Mekfi) koji je krenuo na putovanje od Škotske do Kolorada kako bi pronašao izgubljenu ljubav.

Suočivši se sa opasnostima američke divljine, on se udružuje sa misterioznim saputnikom po imenu Sajlas (Majkl Fasbender), koji pristaje da ga zaštiti za nadoknadu. Ispostaviće se da je Džejova potraga opasna i prepuna nasilja, dok prevareni adolescent uviđa da Divlji zapad nema milosti ni prema najnevinijima.

"Zemlja bez zakona" je dugometražni prvenac reditelja Džona Meklina, dobitnika nagrade BAFTA za kratki film Pitch Black Heist (2011) na kom je sarađivao sa Fasbenderom. Kako bi što bolje mogao da se postavi prema vremenskoj odrednici u filmu, reditelj je inspiraciju potražio u stvaralaštvu  Marka Tvena, Natanijela Havtorna i Embrouza Birsa, čija su mu dela pružila uvid u živote doseljenika i njihov odnos prema domorocima.

Foto: Promo Foto: Promo

Nekonvencionalni vestern "Zemlja bez zakona" donosi ljubavnu priču u surovom okruženju Divljeg zapada gde nijedan zakon ne važi.

Foto: Promo Foto: Promo

Na festivalu Sandens 2015. godine, film je dobio veliku nagradu žirija u kategoriji drama - film sveta.

Foto: Promo Foto: Promo

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA