Baletski rok spektakl "Radio & Julija" 19. aprila u "Sava centru" (VIDEO)

Karte za balet "Radio & Julija" koštaju od 1.500 do 2.400 dinara

  • 0

Ljubitelje baleta, ali i rok muzike, 19. aprila u "Sava centru" očekuje veliki baletski spektakl "Radio & Julija", a domaća publika će prvi put moći da uživa u neverovatnom spoju baleta i rokenrol muzike.

Jedna od najpoznatijih ljubavnih priča doživela je mnoge verzije i oblike, ali ovo je nešto sasvim drugačije. Predstava "Radio & Julija" je inspirisana čuvenim Šekspirovim delom, a uz muziku popularnog britanskog benda "Radiohead". Ovo je delo svetski priznatog koreografa Edvarda Kluga, a u ulozi Romea naći će se jedan od najpoznatijih svetskih baletana Denis Matvienko, dok Juliju igra Olga Timošiva.

Foto: Promo Foto: Promo

Sastav "Radiohead" se nije slučajno našao u celoj priči i delom u samom nazivu. Tragična atmosfera i senzibilitet pesama Klugovog omiljenog benda često su ga asocirali na priču o Romeu i Juliji, pa je razvio ovu savremenu koreografiju uz muzičku podlogu 11 pesama "Radioheada", uglavnom sa albuma "Kid A" i "OK Computer".

U drugom činu, posle priče o Romeu i Juliji, beogradska publika će uživati u još jednom vrhunskom delu Edvarda Kluga pod nazivom "Quatro". Baletski performans, koji predstavlja život metropole sa svim njenim ritmovima, konfliktima i nepredvidljivostima, ušao je u istoriju kada je nominovan u čak četiri kategorije za najprestižniju nagradu ruskog pozorišta "Zlatna maska". Muzičku podlogu za ovaj deo predstave napisao je nagrađivani slovenački kompozitor i multiinstrumentalista, Milko Lazar, a posebnost ovog dela je što se muzika izvodi uživo na sceni, a piano i violončelo su deo scenografije.

Ulaznice za ovaj spektakl se mogu kupiti na blagajnama "Sava centra", i na svim prodajnim mestima "Eventima", po ceni od 1.500 do 2.400 dinara.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA