ANDRIJA I ANĐELKA SE GLEDAJU I U JAPANU: Japanka uči sprski jezik uz pomoć domaće serije (FOTO)

- Imam puno srpskih prijatelja i za mene je bilo veliko putovanje da naučim srpski jezik i kulturu - napisala je Juri iz Japana

  • 3

Serija "Andrija i Anđelka" ostvarila je ogromnu popularnost širom država nekadašnje Jugoslavije. Verovali ili ne, dogodovštine Andrije Miloševića i Anđelke Prpić gledaju se i u dalekom Japanu.

Administratori oficijalne stranice serije "Andrija i Anđelka" objavili su pismo Japanke Juri, koja je napisala da obožava da gleda ovaj domaći sitkom i da uz pomoć njega uči srpski jezik.

- NAŠ FAN FROM JAPAN!!!! Jutros smo dobili poruku "Dobar dan from JAPAN" koja nas je iznenadila i obradovala. I zato je delimo sa vama.

Iz dalekog Japana, javila nam se Yuri, koja je kako nam piše, fan serije "Andrija i Anđelka"! Yuri, uz pomoć prijatelja i "Andrije i Anđelke" uči naš jezik! Verujemo da će uz naše junake Yuri naučiti mnogo živopisnih reči i izraza. HVALA YURI! Yuri sve ovo čita, dala je dozvolu za objavu ali nas je zamolila da je ne tagujemo! - napisali su administratori stranice i objavili pismo Japanke Juri.

Printskrin: Youtube/Andrija i Andjelka Printskrin: Youtube/Andrija i Andjelka

Mi ćemo ga preneti u celosti:

"Dragi svi, dobar dan. Ja sam Juri iz Japana. Drago mi je zbog mejla. Ja nisam glumica, niti sam u filmskoj industriji, samo sam obična radnica iz Tokija. Imam puno srpskih prijatelja i za mene je bilo veliko putovanje da naučim srpski jezik i kulturu. Nedavno, saznala sam za seriju "Andrija i Anđelka" i gledam je onlajn i koristim ove epizode na mojim časovima srpskog jezika.

Bila sam obožavateljka serije "Un gars, une fille" (orginalna verzija serije "Andrija i Anđelka", više pročitajte OVDE), i uživam u svakoj epizodi "Andrije i Anđelke", ali je moj nivo razumevanja jezika još nizak. Evo, gledam ove epizode i želela bih da učestvujem u seriji ako se ona kojim slučajem bude bavila tematikom "Japana".

Printskrin: Prva.rs Printskrin: Prva.rs

Bila sam u Srbiji više puta i osećam da ljudi iz Srbije vole našu kulturu, hranu i sve, i imam osećaj da bi mogle da se naprave interesantne epizode. Hvala vam puno na izvdojenom vremenu, i radujem se da ćemo se čuti uskoro.

Topli pozdravi, Juri".

Foto: Facebook/AndrijaiAndjelka Foto: Facebook/AndrijaiAndjelka

(Telegraf.rs)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA