Njih dvojica su veći pobednici Oskara od Leonarda Dikaprija! (FOTO)

Slavni kompozitor Enio Morikone i režiser Alehando Injaritu su sinoć ušli u istoriju, i ipak zasenili sagu o Dikapriju

  • 1

Iako danas svi pričaju o "Oskaru" kojeg je napokon osvojio Leonardo Dikaprio, ipak on nije najveći pobednik ceremonije koja je sinoć održana u Los Anđelesu. Uostalom, dovoljno je reći da je legendarni kompozitor Enio Morikone osvojio svoje prvo takmičarsko priznanje Američke filmske akademije, dok je Meksikanac Alehandro Gonzales Injaritu napravio pravi podvig i dve godine zaredom je proglašen za najboljeg režisera.

O OVOME SVI PRIČAJU: Kejt plakala kao kiša kada je Leo dobio Oskara! (FOTO) (VIDEO)

Verovatno nema čoveka koji nije čuo neku od neverovatnih muzičkih tema koje je Morikone (87), komponovao za desetine filmova, od kultnih ostvarenja "Za šaku dolara" i "Bilo jednom u Ameici, preko nezaboravnih "Nesalomivih" do "Paklenih osam" (The Hateful Eight), za koji je konačno sinoć osvojio "Oskara", posle pet neuspešnih nominacija.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Uz ovu nagradu se namerno ističe i reč "takmičarski", jer Morikone je 2007. nagrađen "Oskarom" za životno deo.

TRENUTAK KOJI JE SLOMIO SRCA SVIMA I RAZBESNEO INTERNET: Roki nije dobio Oskara! (FOTO) (VIDEO)

A šta tek reći za Injaritua, koji je filmski svet pokorio u samo dve godine - prošle godine je dobio "Oskara" za ostvarenje "Čovek ptica" (The Birdman), a 2016. za film "Povratnik"...

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Alehandro Injaritu je tako postao drugi čovek u istoriji (prvi je bio Džozef Mankievic 1950. i 1951.), koji je u dve uzastopne godine proglašen za najboljeg režisera.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • snezana

    29. februar 2016 | 21:31

    I kako je to zasenilo oskara Leonarda di Kaprija? Baciti senku na nesto znaci, otkriti nesto negativno o generalno pozitivnoj stvari. Zaseniti opet, znacu umanjiti znacaj necega. I sta ste vi sad tacno hteli da kazete? Situacija: deda Morikone dobio konacno oskara za muziku, Meksikanac dobio drugog uzastopnog oskara.. Kakve to ima veze sa diKaprijem? Najbolji crtani film je Insajd aut.. Da nije Leonardo i tome zasenjen?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA