Umro čovek koji je stvorio "Bitlse" (VIDEO)

Tokom svoje 50-godišnje karijere Džordž Martin je producirao više od 700 pesama za čuvenu grupu, a nazivali su ga i "petim Bitlsom"

  • 1

Džordž Martin, legendarni britanski producent, aranžer, kompozitor i muzičar, preminuo je u utorak (8. mart) u svom domu u Londonu, u 90. godini, navodi "BBC". Martin je bio i stvaralac kultne grupe "Bitlsi" (The Beatles), često nazivan i "petim Bitlsom".

OVO SIGURNO NISTE ZNALI: Od četvorice Bitlsa, koliko njih je znalo da čita note?

Čuveni bubnjar Ringo Star, koji je u "Bitlsima" bio od 1962. do 1970. godine, tužnu vest je ozvaničio na svom Tviter nalogu, napisavši kako će Ser Džordž sigurno svima nedostajati, te uputivši saučešće njegovoj porodici.

Džordž je idejni tvorac čuvene grupe "Bitlsi", a tokom svoje bogate pedesetogodišnje karijere producirao je sa grupom više od 700 pesama. Uveo je modernije aranžamane u legendarne hitove "Yesterday" i "A Day in the Life".

Tokom svoje pedesetogodišnje karijere Džordž je dobio više Gremija za svoju muziku, jednog Oskara, a 1999. godine njegovo ime je upisano u "Rock and Roll Hall of Fame".

(Telegraf.rs/Izvor: BBC)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Neko iz mase...

    9. mart 2016 | 18:13

    Pocivaj u miru, veliki covece! Hvala na najlepsim rimama! R.I.P

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA