"Brkovi" razvalili pred 3.000 fanova, Dado Topić pokazao torzo! (FOTO) (VIDEO)

Zagrebački pank-folk bend održao je u Hali sportova svoj prvi dvoranski koncert kad je Beograd u pitanju, a u publici - ludnica!

  • 8

Zagrebački pank-folk bend "Brkovi" održao je spektakularan beogradski koncert pred 3.000 do fanatizma odanih zaljubljenika u Hali sportova, koji su neprekidnim dvosatnim šutkama u parteru dobrano uzdrmali parket. U skladu sa nazivom aktuelnog albuma „Torzo Dade Topića“, vrhunac programa predstavljalo je gostovanje slavnog rokera na samom kraju večeri.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Pošto su okupljene sjajno zarejali "Pero Defformero" i Zoka Bosanac, Šemso i ekipa pojavili su se, simbolično, uz Topićev "Rokenrol u Beogradu" koji je dopirao iz zvučnika, tačno kad je najavljeno, u 22 časa, i krenuli da praše redom po novom albumu – "Život brzo prolazi", "Gljiva"... Teško da je iko, međutim, mogao da pretpostavi da će bend  da odsvira ceo "Torzo", i to redom, od prve do poslednje pesme, pa tek onda preći na stare stvari. "Brkovi" su, međutim, baš to uradili i priredlili publici koncepcijski drugačiji program od onog što je, manje-više, uobičajeno na rok koncertima, makar u regionu.

Reakcija fanova pokazala je da je novo gradivo odlično savladano, i da je, pored singlova "Seks i droga" i "Ovce", koje je, kao i na albumu, obogatila sjajna tuzlanska reperka Sassja, publika jako brzo zavolela i himničnog "Šefa", "Gljivu", "Ništa više mi ne značiš", zatim "najfolkerskiju" i, zbog toga Šemsovu omiljenu "Opet kažeš da si samo njegova"... Sve to je, naravno, od početka pratila njegova klasična priča između pesama, sa naglaskom na prozivanje muzičara u bendu i „strelice“ ka "Leksingtonu", "Miligramu" i "Tropiko bendu".

"Oni su k'o Sveti Sava, Piksi Stojković i Džim Morison", odvalio je u svom stilu Šemso.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Kad je, posle tri frtalja sata, trebalo da se zaore po starim hitovima, krenulo se sa "Ornelom", "Nevjernicom", da bi usledila "Cvjetalo je meni cvijeće“, jedini pravi narodnjak "Brkova", bez gitarskog prizvuka.

- Napravio sam pesmu za Boru Drljaču. Ovo treba on da peva, a ne ja – tim rečima je harizmatični frontmen najavio "Dobro jutro, Srbijo", pesmu koja je prvobitno planirana za "S.A.R.S", ali se do sada nije našla ni na jednom izdanju.

"Brkove" je i ovom prilikom, kao što je i uobičajeno na njihovim koncertima, samo sad u daleko većem broju, publika dobila priliku da – vređa. Ona je, međutim, to koristila da iskaže svoj politički stav, a bend je ubrzo nakratko napustio binu jer Šemsu, kako reče, uskraćeno da kaže ono što misli. Dok su fanovi razmišljali da li je to, zapravo, „štos“ da se okonča zvaničan deo, grupa se vratila na scenu i otprašila "Samo pijan mogu", "Pi*du materinu", "Nisam ja za tebe", "Toleranciju", i tek tada se povukla pred bis.

Za brkatu završnicu sačuvane su "Opasno se drogiram“, "Bolje da sam s frendovima bio rujno vino", zatim uz upaljače izvedena već standardna koncertna obrada "Ku*ac mi je kamen" i finiširajuća "Kurvo prokleta". Bio je to kraj, ali, samo kada je repertoar "Brkova" u pitanju.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Koncertnu priču koja je, valja još jednom naglasiti, vrlo interesantno osmišljena i sjajno u delo sprovedena, zaokružio je, ko bi drugi, nego – Dado Topić! Okupiše se na bini svi učesnici, i dadoše mu podršku uz dva pažljivo odabrana klasika – "Makedoniju" i "Flojda". Pre svega toga, na povike "Dado, skini se", Topić je, sasvim logično, odreagovao pokazujući svoj torzo.

Foto: Promo/Teodora Ćirić Foto: Promo/Teodora Ćirić

"Brkovi" su, sportski rečeno, upisali veliki trijumf u karijeri i pokazali da su koraci kojima ulaze u hale krupni i čvrsti, ali se mora priznati da je imao ko i da zagreje publiku pre njihovog nastupa. Bend "Pero Defformero" i Zoka Bosanac bili su mnogo više od "običnih" predgrupa.

Foto: Promo/Teodora Ćirić Foto: Promo/Teodora Ćirić

Za Bišketa, Sašu Friša i ekipu se, dok je publika u halu još pristizala, lako moglo pretpostaviti da će izbor njihovih hitova, od "Ferarija" do "Došli smo do kraja puta", odraditi pravu stvar. Beogradska publika, međutim, zasigurno ima novog ljubimca iz "treš" miljea – Zoku Bosanca! Za mnoge prvorazredno iznenađenje, on je, posle samo nekoliko minuta, pevajući uz pratnju dvojice klavijaturista, "naterao" skoro punu halu da skandira njegovo ime.

Foto: Promo/Teodora Ćirić Foto: Promo/Teodora Ćirić

Sve je, ipak, bilo, pre svega, u službi "Brkova", pa je Zoka, pevajući "Šefa" horski sa publikom, napravio sjajan šlagvort za opšte ludilo, koje je u sledilo u naredna dva sata.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

(Milan Ćunković)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • @Жика Живац@

    2. april 2016 | 11:55

    Pokidali sinoc momci,svaka cast!Vi ste otkrovenje na danasnjoj muzickoj sceni!

  • roko sifredi

    2. april 2016 | 15:37

    Kraljevi!!!

  • топлистанадреалиста

    2. april 2016 | 20:46

    Јел' Бишке пјево "масовна саРана"?:-) :-) .....та је најјача!!!... мада има и оно нешто "а, на поду међед спава, лавови ми штите врата".. нешто у вези гатербајтера...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA