Promenjena pravila: Transseksualac na izboru za Mis univerzuma

Iako je prvobitno diskvalifikovana sa takmičenja, transseksualka Džena Talakova iz Kanade ipak se predstavila na izboru za Mis univerzuma u Torontu

  • 0

Iako je isprva diskvalifikovana zbog propisa koji nalaže da učesnice moraju biti rođene kao žene, transseksualka Džena Talakova (23) iz Kanade, rođena kao muškarac, predstavila se u utorak uveče na izboru za Mis univerzuma u Torontu.

U četvrtak uveče Talakova je bila među 62 takmičarke na izboru za Mis univerzuma Kanade u Torontu. Ona je prvi transseksualac koji se takmiči na tom takmičenju, a pre nego što je sinoć nastupila na finalnom izboru, bila je izbačena iz takmičenja. Kada se prijavljivala za izbor, ona nije napomenula da je bila na operaciji promene pola i zbog toga je izbačena. Nakon burne reakcije javnosti i medija, vlasnik licence Donald Tramp promenio je pravila i omogućio joj da se pojavi u finalu.

Presrećna Džena je to iskoristila na najbolji način i zablistala na finalnom izboru u Torontu. Pobednica će krunu dobiti u subotu.

Talakova je bila prijavljena za takmičenje Mis Vankuvera, gde je dogurala do finala, ali je i tada izbačena zbog toga što je rođena kao muškarac. Međutim, Džena se oseća kao žena i misli da ima potpuno pravo da se takmiči sa ostalim ženama na izborima lepote. Pol je operacijom promenila kada je imala 19 godina.

- Izbor za Mis univerzuma ne vrti se samo oko lepote. To je i takmičenje u zdravlju, formi i harizmi, a ja to sve imam - rekla je Džena kada su je pitali zašto baš ona zaslužuje krunu.

Sinoć je u Toronto došlo i 14 njenih rođaka, koji su je bodrili tokom takmičenja.

(A.V./ 24sata.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA