STALNO SANJAM I TRAŽIM SVOG SINA! Bati se nije ispunila poslednja želja!

Svoj poslednji intervju Bata je dao za Novosti u oktobru 2015. godine, a povod je bila reportaža koju su Novosti tada objavile o Batinom sinu Miljku

  • 8

Glumačka legenda Velimir Bata Živojinović preminuo je sinoć u 83. godini života. Iza njega su ostale brojne uloge, ali i intervjui po kojima ćemo ga pamtiti.

ZBOGOM, VALTERE: Umro Bata Živojinović!

Svoj poslednji intervju Bata je dao za Novosti u oktobru 2015. godine, a povod je bila reportaža koju su Novosti tada objavile o Batinom sinu Miljku, i razgovor koji je Miljko posle devet godina progona dao za jedan srpski medij.

ŽELIM SAMO JOŠ JEDNOM DA ZAGRLIM TATU: Sin Bate Živojinovića otvorio dušu

Iako je bio u invalidskim kolicima, Bata je novinarsku ekipu dočekao doteran i namirisan. Nije sumnjao u sebe, već u to da li će oni moći da podnesu tužnu ispovest oca koji pet godina nije video svoje dete.

- Moj Miljko, moj sin, ja ga zovem: kućo moja, jedina, osuđen je bez suđenja. Osuđen da nema pravo da, sad, kada mi je najpotrebniji, bude tu, uz mene. Uz majku. Kakav je to sud, pitam vas... Eto, pitam vas, kad već od drugih odgovora nema - rekao je legendarni Valter, uz priznanje da ga stalno sanja.

Foto: Tanjug/Zoran Žestić Foto: Tanjug/Zoran Žestić

VALTER, PUFTA, MAKARIJE, ARANĐEL: Zbog ovih uloga smo obožavali Batu Živojinovića! (VIDEO)

- Stalno ga sanjam. Noću pokušavam da ustanem. Tražim ga - priznaje Bata, dok se supruga Lula nadovezuje na njegove reči, potvrđujući da je njegovo dozivanje sina često budi iz sna.

Gorčinu prekidaju šale i smeh, koji opet ne traju dugo, jer se u svojoj prvoj ispovesti o sinovom progonstvu, a nažalost - poslednjoj za neke novine, po ko zna koji put vraća na razlog nepravde koja je pogodila njihovu porodicu.

Printskrin: youtubegreatjakuza Printskrin: youtubegreatjakuza

LEGENDE PRAVE NEBESKI ORKESTAR: Bata, Gaga i Bora su otišli, ali dok se čuje "Nemoj da brigaš, život se stara...", nikada ih nećemo zaboraviti! (VIDEO)

- Ima li ikoga da kaže, da objasni, šta smo mi, šta je naš sin tačno... a to tačno da kaže, toliko zgrešio, da svi, zajedno, ovoliko patimo. Da dete svoje pet godina ne vidimo. Da mogu, ja bih uz njega bio. Ali, vezali me uz ova kolica, i bolest i starost- rekao je tada Bata.

Foto: e-stock.us Foto: e-stock.us

Razgovor je ometalo jedno pitanje koje je visilo u vazduhu, a nije naglas rečeno. Da li je iko ikada pokušao da reši agonije ove porodice.A Bata ga je osetio, pa je odgovrio na njega:

- Nikada nikog nisam molio. Na šta bi to ličilo, eto, vi mi odgovorite: na šta bih ja ličio sebi da nekom kažem "vratite mi sina, vratite ga, ja garantujem da nije kriv. Znam da nije".

Printskrin: Youtube/Film LED Printskrin: Youtube/Film LED

Međutim, Valteru se nije ispunila poslednja želja, da zagrli još jednom svoga sina pre smrti...

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zorica

    23. maj 2016 | 12:13

    To je rana koju ce odneti u grob...Saucesce porodici

  • Bata

    23. maj 2016 | 11:53

    Sramota. Bata je zasluzio da mu se ispuni poslednja zelja.

  • Nesa

    23. maj 2016 | 14:09

    E moj Miljko, sad nosi tu ranu dok si ziv. Nisi otisao oca da vidis,tvoje pravdanje da te neko progoni ne pije vodu. Nema tih para koje bi me sprecile da posetim oca na samrti pa makar posle toga lezao par godina. Ti bi odlezao par meseci i pustili bi te u kucni pritvor a pored oca legende mozda ne bi lezao ni dan. Nisi imao muda da dodjes, sad nosi tu muku kroz zivot, ne bi voleo da sam na tvom mestu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA