Adel i LMFAO osvojili najviše "Bilbord" nagrada (VIDEO)

Britanska pevačica uzela 12, a američki elektro sastav šest. Među nagrađenima i Šakira, Bijonse i mnogi drugi.

  • 0

Britanska pevačica Adel i američki sastav LMFAO trijumfovali su na jučerašnjoj dodeli muzičkih nagrada Bilbord u Las Vegasu.

Adel je osvojila 12 nagrada od 18 nominacija, uključujući nagradu za najboljeg izvođača, najboljeg ženskog izvođača i najbolji album ''21''. Pevačica nije bila pristutna na svečanoj ceremoniji.

Američki sastav LMFAO pokupio je šest nagrada, uključujući i nagradu za pesmu godine ''Party Rock Anthem'' i najbolji duo/grupu, pobedivši sastave ''Maroon 5'' i ''Lady Antebellum''.

Sastav ''Koldplej'' i reper Lil Vejn osvojili su po četiri Bilbord muzičke nagrade, dok su rok bend ''Castin Crowns'', pevač Džejson Aldin i Lejdi Gaga osvojili po dve nagrade.

''Lady Antebellum'', Šakira, Viz Kalifa, Bijonse i Niki Minaž osvojili su po jednu nagradu.

LMFAO je otvorio ceremoniju dodele nagrada izvodeći svoje hitove ''Party Rock Anthem'' i ''Sexy And I Know It'', dok je kasnije nastupio i Kris Braun izvodeći svoju numeru ''Turn Up The Music''.

Tinejdž zvezda Džastin Biber osvojio je nagradu za najdruštvenijeg umetnika, jer ima 22 miliona pratilaca na društvenoj mreži Tviter i 43 miliona obožavatelja na Fejsbuku, dok je Perijevoj uručena ''Spotlajt'' nagrada, jer je jedini ženski izvođač u istoriji čijih se pet singlova sa jednog albuma našlo na prvom mestu top lista.

Veteran soula Stivi Vonder (62) počastvovan je nagradom za muzičku ikonu i na ceremoniji je otpevao numere ''Higher Ground'' i ''Overjoyed'' sa r''n''b pevačiocom Ališom Kiz.

Kejti Peri odevena u belu haljinu pojavila se u ljuljašci koja je visila iznad pozornice izvodeći svoj poslednji slingl ''Wide Awake'' dok je Biber izveo pesmu ''Boyfriend'' sa igračima obučenim kao klovnovi i neonskim gejša devojkama.

Na dodeli prestižnih nagrada, govor je održala i kćerka pokojne dive Vitni Hjuston Bobi Kristina, koja je raspakala prisutne i pritom dobivši ovacije. Ona je primila Milenijusku nagradu i zahvalila što je bila deo života popularne pevačice.

(izvor: Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA