≫ 

ČKALJINA NAJČUVANIJA TAJNA: Evo šta mu je otac savetovao kad je krenuo u BEOGRAD iz KRUŠEVCA

Šta je Čkalji otac rekao kad je krenuo u Beograd iz Kruševca

  • 1

Miodrag Petrović Čkalja (1924-2003), glumac i komičar, bio je najobožavanija ličnost u staroj Jugoslaviji

U jednom intervjuu, kada je govorio da je prilično ogorčen na vlast i položaj umetnika u tadašnjoj Jugoslaviji, govorio je o svom ocu i o politici.

Otac mu je bio pre rata sluga, te je tako za vreme izbora išao po okolnim selima i agitovao za svog gazdu kako bi pobedio na izborima. Gazda mu je tada davao pola čuvene petstodinarke, kojom je mogao da kupi u tadašnje vreme dve krave.

Ako bi neko od seljaka obećao da će glasati za njegovog gazdu, otac bi tada dobijao i drugu polovinu petstodinarke. Zanimljivo je to da mu je gazda tu novčanicu zapravo cepao, pa bi otac kasnije spojio kraj s krajem i zalepio novčanicu.

Foto: Tanjug/Branko Obradović Foto: Tanjug/Branko Obradović

Upravo tako je Čkaljin otac stradao zbog politike i savetovao mu je kad je iz rodnog Kruševca krenuo u svet, u Beograd na studije da može biti svašta u životu i može se svačim baciti, ali:

- Sine, nemam ništa da ti dam osim jednog saveta: budi šta god hoćeš samo se nemoj baviti politikom jer je politika najveća kurva koja će te prodati onda kad misliš da te najviše voli.

(Tanja Milanović)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dzoker

    2. jun 2016 | 09:11

    Dragi Ckalja nam oda Tajnu! Zivotnu i mudru! E, sada se nadam Marina Tucakovic&Ceca odaju svoju tajnu.Sigurno ce bar slicna biti kao Ckaljina.Javlja mi se da cemo to cuti oko 14.juna.Kao i uvek!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA