SEVERININO PROROČANSTVO ZA 2012: Videla je pobednika kako gubi, sneg u maju...! (VIDEO)

Svi Severinini stihovi koji su se obistinili - od vremenskih nepogoda do rezultata predsedničkih izbora u Srbiji

  • 5

Severina Vučković i njeni tekstopisci mogli bi da otvore agenciju za proricanje sudbine. Glavni hit na socijalnim mrežama u poslednjih desetak dana (po završetku predsedničkih i parlamentarnih izbora) upravo je poznata pevačica i stihovi njenih pesama koji su se volšebno obistinili. Severinu već zovu "Nova Kleopatra", a posebno su aktuelna dva stiha iz pesme "Grad bez ljudi" - "Videla sam sneg u maju..." i "Pobednika kako gubi".

Kada se pogleda aktuelna politička situacija u Srbiji, ništa nije nemoguće. Počevši od toga da je sneg zaista pao usred maja meseca, do toga da posle ovih izbora zaista imamo "pobednika koji gubi" - bilo da je reč o Borisu Tadiću ili Tomislavu Nikoliću.

I dok se Naprednjacima najviše sviđa upravo priča o "gubitničkom pobedniku", Demokratama  je omiljeni deo pesme onaj u kojem Seve kaže: "U pobedi i porazu, ti samo si u prolazu".

"Žutoj" Severini se očito "neverni  Toma" ukazao i u stihu u kom kaže da samo nije videla "muško koje zna trajati udvoje", verovatno aludirajući na raskol u Srpskoj radikalnoj stranci i Tomin razlaz sa Šešeljom.

Severininu pesmu "Grad bez ljudi" napisali su popularni "aspirinci" - Miloš Roganović i Filip Miletić, na Jutjubu je debitovala pre šest meseci i ima više od 10 miliona pregleda.

Ipak, poznavaoci Severininog opusa (koji ne uključuje i čuveni fim sa jahte - prim. ur.) pronašli su značenja i u njenim drugim pesmama.

Simpatizeri Borisa Tadića prethodna dva meseca kampanje bili su u fazonu: "Na tebi je baš sve naj, naj, sto posto znam da ti si taj". Ipak, moramo priznati da na Tadiću jeste sve naj, ali ne beše on Taj! Građani koji su dan nakon izbora na sav glas "kukali" za bivšim predsednikom, prepoznaju se u onom: "Pameti, laku noć, zvaću te upomoć, ako zatrebaš mi, sad spavaj prošli su izbori".

Odmah po završetku drugog kruga predsedničkih izbora  članovi i simpatizeri Srpske napredne stranke pevali su čuveni stih srpske snajke: "Ovo će biti dobra noć, predosećam (pre proglašenja rezultata) i "na noge svi sad, nek trese se grad" (nešto posle 20 časova).

U isto vreme, tešeći jedni druge u štabu DS-a zapevali su stih iz Severininog dueta sa Borisom Novkovićem: "Zar je važno ko je kriv, kad se već sve to desi".

Potom su usledili regovori oko formiranja nove vlade. Ako u Srbiji dođe do kohabitacije, Severina i za to ima stih: "Kakav je to krivi spoj da si njen, a da si moj". U tom slučaju  Toma Nikolić ima poruku za Ivicu Dačića:  "Ne, ne, ne, ne zovi me, ti razočarao si me!"

Ali, kako sada stvari stoje upravo Dačiću pripada pravo na poslednji stih: "Ja samo pevam, ja samo sviram, ja nemam razlog da se živciram"!

Kako god se završilo, nadamo se da se neće nikad obistiniti samo jedan Severinin stih: "Videla sam grad bez ljudi!" Mada, kako je počelo sve je moguće! Ali, što Seve kaže: "Nek se živi, pa ko preživi".

(A.Veković)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Marija Arsic

    30. maj 2012 | 10:29

    Severina,Stanija i Soraja tri najvece bagre koje ne skidate sa naslovne...uzas ..nema dana bez njih...i verujte mi da uopste ne citam nista u vezi njih ...odvratne su sve tri..

  • Marija Arsic

    30. maj 2012 | 10:31

    Ah zaboravih Natasu Bekvalac i ona je tu negde..

  • ja

    30. maj 2012 | 10:08

    Severina stvarno njene pesme donose pouku,bas lepi stihovi,a pogotovo stih Pobjednika kako gubi,andjele na stupu srama djecu koja placu sama.Bas su joj lepi i poucni stihovi.Bravo Seve ocekujemo ove subote 2 juna i novu pesmu u Survivoru u finalu ona je gosca.Zato uzivajmo u intervjuu u subotu.Bavezno gledajmo.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA