TOP 9: Najveći hitovi ruskih "Babuški" (VIDEO)

Pogledajte kako ruske "Evrosong" bake pevaju pesme "Bitlsa", "Kvina", "Dip Parpla", "Iglsa"!

  • 0

Možda nisu najlepše, možda neće pobediti, ali su raspevane ruske bake već osvojile srca svih fanova "Evrosonga". „Babuške iz Buranova“ juče su, posle prve polufinalne večeri, obezbedile prolaz u grandiozno finale koje će se održati 26. maja u Bakuu. Iako su mnogi za njih prvi put čuli, Babuške su širom Rusije poznate i to uglavnom po obradama velikih svetskih hitova "Bitlsa", "Kvina", "Dip Parpla", "Iglsa".

Ovaj interesantan bend čini osam članica: Granja Bajsarova (62 godine), Aljeftina Bjegišova (56), Galina Kanjeva (73), Zoja Dodorova (71), Natalija Pugačova (76), Voljentina Pjatčenka (74), Jekatarina Škljajova (74) i Jeljisaveta Zarbotova (86). Najstarija nije otputovala u Azerbejdžan, dok zbog pravila manifestacije samo njih šest može da se pojavi na bini.

Kao što iz samog imena može da se vidi, ove simpatične bakice dolaze iz sela Buranovo i pevaju mahom na svom maternjem, udmurtskom jeziku. Veoma su popularne u svojoj zemlji i već su se jednom takmičile za plasman za pesmu „Evrovizije“. To se prvobitno desilo 2010, kada su za pesmom "Dlinnaja-Dlinnaja Beresta I Kak Sdelat Iz Nee Aishon"  završile na trećem mestu. Svoj san su ostvarile 2012. na državnom takmičenju, kada su iza sebe ostavile pobednika „Evrovizije“ iz 2008. - Dimu Bilana - i nekadašnju članicu popularne grupe "t.A.T.u." Juliju Volkovu. Da podsetimo, „Babuške iz Buranova“ i njihova pesma „Party For Everybody“ su treći favorit po svetskim kladionicama za pobedu na „Evrosongu“.

Kao što smo već naveli, babuške uživaju veliku popularnost u svojoj zemlji. Pored svojih hitova, one su obradile i mnoge svetske hitove poput „Bitlsovih“ „Let It Be“ i „Yesterday“, „Hotel California“ (Iglsi) , „Smoke On The Water“ (Dip Parpl), „We Are The Champions“, ( Kvin), čuvenu pesmu meksičkog kantautora Konsuela Velaskeza „Besame Mucho“, kao i mnoge ruske, kao što je „The star called sun“ benda „Kino“.

Telegraf Vam predstavlja najveće hitove ruskih Babuški.

"Let It Be" - "Babuške iz Buranova"

"Yesterday" - "Babuške iz Buranova"

"Hotel California" - "Babuške iz Buranova"

"Smoke On The Water" - "Babuške iz Buranova"

"We Are The Champions" - "Babuške iz Buranova"

"Besame Mucho" - "Babuške iz Buranova"

"The Star Called Sun"( "Zvezda Po Imeni Solnce" ) - "Babuške iz Buranova"

"Dlinnaja-Dlinnaja Beresta I Kak Sdelat Iz Nee Aishon" - "Babuške iz Buranova"

"I Am Beatyful" - "Babuške iz Buranova"

(V.Đ.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA