Predstavljen novi koncept Šabačkog letnjeg festivala! (FOTO)

Na redu je 14. izdanje festivala, a po prvi put organizator je MTV

  • 0

Šabački letnji festival, koji će se održati od 29. do 31. jula na prostoru Starog grada i Šabačke tvrđave, okupiće po 14. put najveće regionalne izvođače, a novitet je da je, po prvi put, MTV organizator manifestacije. Pokrovitelj festivala je grad Šabac.

Na održanoj konferenciji za novinare Bajaga, "Van Gogh", S.A.R.S, Marčelo, "Ničim izazvan" i V.I.P. i "The Beatshakers" obećali su dobru zabavu u Šapcu. Ovom prilikom predstavljeni su novi koncept i program ovogodišnjeg izdanja ŠLF-a, i otrivena su imena novih izvođača. Muzički program ovogodišnjeg ŠLF-a održaće se na dve, umesto dosadašnje jedne bine.

Na Jelen Main Stageu prve festivalske večeri nastupiće Zvonko Bogdan, "Bajaga i Instruktori" i "Who See". Kao pojačanje stižu šabački bendovi "Sprž" i "Eleven", koji će nastupiti iste večeri kao predgrupe.

U subotu, 30. jula, takođe na glavnoj bini, nastupiće "Van Gogh", S.A.R.S, V.I.P. i "Atheist Rap". Publika će te večeri biti u prilici da sluša i šabački sastav "Slonz".

Foto: Aleksandar Arežina Foto: Aleksandar Arežina

Na finalnoj večeri ŠLF-a, pored već najavljenog "Hladnog piva", Marčela sa "Napetim Quintetom" i benda "Ničim izazvan", nastupiće i vojvođanski "Kofein" i Šapčani "Siempre Peligroso". Novi izvođači su izabrani na konkursu za neafirmisane i demo bendove.

Foto: Promo/Aleksandar Zec Foto: Promo/Aleksandar Zec

I na MTV Party Arenu stiže stiže pojačanje u vidu novih DJ zvezda, koji će ušuškani među zidinama Šabačke tvrđave praviti dobru atmosferu do ranih jutarnjih časova. U petak će se DJ dvojcu The Beatshakers pridružiti Igor D, DJ Sole, Erick Kasell i Divolly & Markward.

U subotu, 30. jula, muziku će puštati DJ Sale i DJ Stolle, a iste večeri za pultom će se naći Mratijn ten Velden, Calavera & Manya i Groovyman. Nedelja je rezervisana za Darrena Emersona, Marka Nastića i Leu Dobričić, a njima će se još pridružiti i Nemanja Božić, DJ Dima i DBDZ.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Cena festivalske karte u promo periodu je 800 dinara i uključuje ulaz na tri dana i tri konzumacije. Kamp ulaznica iznosi 1.500 dinara i obezbeđuje festivalsku kartu, tri noćenja u kampu i tri konzumacije koje dobijate na festivalu. Promotivni period prodaje karata traje do 1. jula. Posle toga važiće nove cene ulaznica.

Karte možete nabaviti na svim prodajnim mestima Eventima, Gigstixa i DD Ticketa u Srbiji i regionu, kao i putem njihovih sajtova.

Evo šta su zvezde festivala izjavile povodom manifestacije.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Zvonimir Đukić Đule, "Van Gog":

- Velika mi je Ovre čast i zadovoljstvo da nastupamo. Poštovanje za sve učesnike i izazov za sve nas. Borimo se sa ove strane ukusa protiv onog neukusa. Sviraćemo aktuelne pesme sa albuma "Ako stanemo, gubimo sve". Drago mi je da je ŠLF dobio novo odelo i da se stvari u Srbiji decentralizuju. Nije sve u Beogradu i Novom Sadu, i drugi gradovi se bude. S obzirom na krizu u zemlji ne verujem da će svi mladi moći da idu na more. Nadam se da je muzika ono što će krasiti Šabac ovog leta. Jedva čekamo da se poklonimo muzici.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Momčilo Bajagić Bajaga:

- Drago mi je da su šabački region i zapadna Srbija dobili i jedan veliki i ozbiljan festival. Ubeđen sam da će festival da bude jako posećen. To je vreme letnjeg raspusta i ljudi dosta putuju u Srbiji. Ovog leta sviramo nekoliko festivala u regionu i imamo festivalski program koji će biti izbor najvećih hitova iz karijere, ali ostavićemo i nekoliko iznenađenja.

Foto: Tanjug/Rade Prelić Foto: Tanjug/Rade Prelić

Marko Šelić Marčelo:

- Uspomene su prilično lepe ovih dana svuda izjavljujem da je ŠLF, uz "Arsenal" i "Love fest", jedan od mojih omiljenih domaćih festivala i drago mi je što raste. Gledamo da sviramo šou, a ne bilo koji konkretan žanr. Osim mene na bini je osmoro ljudi. Čivijaši su imali priliku da vide moju dosadašnju genezu sve do ove inkarnacije koju bismo voleli da zadržimo kao konačnu. Jedva čekam.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Žarko Kovačević, S.A.R.S:

- Ovo nam nije prvi nastup na ŠLF-u, svirali smo na desetom izdanju. Poželeo bih da se za naš deseti rođendan ponovi ono što se desilo za deseti rođendan ŠLF-a. Sviraćemo set listu sa svih dosadašnjih albuma, uključujući i par pesama sa novog.

Bojan Gluvajić, "Ničim izazvan":

- Nažalost, zbog drugih svirki ne možemo biti tamo sva tri dana ali gomilu bendova bih voleo da čujem. Ovo je dosta specifičan nastup, nikada nismo svirali u Šapcu, tako da je ovo jako lepa prilika da se predstavimo publici.

Relja Milanković, V.I.P.

- U Šapcu smo bili samo da kupujemo kola, nikada nismo nastupali. Super je što je ovaj festival tako organizovan, još jedan festival koji fali tom delu Srbije. Dolazimo da uradimo to za naše fanove. Malo je mesta u Srbiji gde ismo nastupali, Šabac je jedan od njih i mislim da će ekipa biti zadovoljna.

Nenad Kosovac, "The Beatshakers":

- Sa Đuletom smo radili remiks neko te ima noćas, radili smo kultnu obradu pesme „Đuskaj“. Osma velika letnja turneja i po prvi put ćemo nastupiti i u Šapcu i ovom delu Srbije. Fasciniran sam prostorom i bio sam na promo partiju, nastupala je Sajsi, reakcije su bile fenomenalne“.

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA