POČEO SPEKTAKL: Željko napada finale "Evrovizije"! (VIDEO)

Atmosfera je fantastična. Večeras imamo jedinstvenu priliku da zajedničkim snagama popravimo 2004. godinu - kaže srpski pevač pred drugo polufinale

  • 0

Drugo polufinale 57. takmičenja za "Pesmu Evrovizije" počelo je večeras u Kristalnoj dvorani u Bakuu (Azerbejdžan), a pod rednim brojem jedan nastupio je srpski predstavnik Željko Joksimović sa "Ad hok orkestrom". Željka, koji je otvorio takmičenje svojom kompozicijom "Nije ljubav stvar", za koju su tekst napisali Marina Tucaković i Miloš Roganović, pratili su muzičari Ksenija Milošević, Olga Vulović, Miloš Nikolić, Dušan Alagić i Dragan Krstić.

Srpski takmičar je jedan od glavnih favorita za pobedu, a njegova poslednja izjava je puna optimizma: - Lep dan u Bakuu. Atmosfera fantastična. Večeras imamo jedinstvenu priliku da zajedničkim snagama popravimo 2004. godinu!

Joksimović, koji drugi put učestvuje na "Evrosongu" kao izvođač i četvrti put kao kompozitor, prethodnih sedmica privukao je veliku pažnju medija i evrovizijskih fanova i od početka važi za jednog od favorita.

U drugom polufinalu učestvuju i predstavnici Makedonije, Holandije, Malte, Belorusije, Portugala, Ukrajine, Bugarske, Slovenije, Hrvatske, Švedske, Gruzije, Turske, Estonije, Slovačke, Norveške, Bosne i Hercegovine i Litvanije.

Deset najboljih, glasovima publike i žirija iz zemalja učesnica drugog polufinala i direktnih finalista - Velike Britanije, Francuske i Nemačke, plasiraće se u finale, 26. maja.

Ove godine je vraćeno ranije pravilo po kojem će publika moći da glasa tek nakon svih odslušanih kompozicija i odgledanih nastupa tokom svake pojedinačne večeri programa.

U finalu su već predstavnici Rumunije, Moldavije, Islanda, Mađarske, Danske, Albanije, Kipra, Grčke, Rusije i Irske, izabrani u prvom polufinalu, kao i direktni finalisti - zemlje takozvane "velike petorke" - Francuska, Nemačka, Velika Britanija, Italija i Španija i domaćin Azerbejdžan.

Sve tri večeri 57. "Pesme Evrovizije" direktno prenosi RTS.

Inače, Željko je najavio da će mu ovo biti oproštajni nastup kao solista na "Evrosongu".

(izvor: Tanjug )

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA