EVROVIZIJA: Šveđanka Lorin pobednik, Željko na trećem mestu (VIDEO)

Švedska pevačica Lorin sa pesmom "Euforija" pobednica je 57. Evrovizije. Ruske "Babuške" su na drugom mestu, a Srbija je ponosno - treća!

  • 9

Švedska pevačica Lorin pobednica je 57. Evrovizije. Odlukom žiriija i glasovima publike širom Evrope, pesma "Euforija" trijumfovala je sa 372 poena, a potom je na grandioznoj sceni "Kristalne arene" pevačica izvela pobedničku numeru. Naš Željko Joksimović bio je treći, a na drugom mestu našle su se ruske "Babuške".

Glasanje je, kao i do sada, prošlo po principu "svako svome", dok su skoro svi poene davali favorizovanoj Švedskoj. Za Lorin se u Bakuu danima pričalo da je siguran pobednik, pre svega zato što je red da se ovo takmičenje vrati u Švedsku, koja je jedna od zemalja osnivača Evrosonga.

Kao što je bilo i predviđeno, manifestacija je počela u 21 čas u velelepnoj dvorani, koja je bila ispunjena do poslednjeg mesta. Na početku se čula pobednička pesma sa Evrosonga 2011. godine "Running Scared", koju su izveli Eldar (jedan od voditelja takmičenja, prim.aut.) i Niki.

Prvi se predstavio Engelbert Hamperdink iz Velike Britanije. Stari lisac svetske muzičke scene otpevao je "Love Will Set You Free". Potom su nastupili Mađari. Grupa "Kompakt disko" izvela je energičnu numeru "Sound of Our Harts". Atmosferu je malo "stišala" Albanka Rona Nišliu sa svojom kompozijom "Suus" ("Lično", prim. aut.).

Sa romantikom je nastavio Doni Montel, a litvanski predstavnik izveo je svoju numeru "Love Is Blind". Simpatična Maja Sar preuzela je "evrovizijsku štafetu", a plavokosa pevačica je uz pomoć klavira otpevala pesmu "Korake ti znam".

Usledile su gromoglasne ovacije, jer su nastupile druge favoritkinje po kladionicama "Babuške iz Buranova". Interesantne predstavnice Rusije podigle su publiku na noge, a đuskalo se uz "Party For Everybody".

Posle "Babuški" predstavio se islandski dvojac Greta i Jonsi, koji su pevali "Never Forget". Zatim su usledile dve atraktivne takmičarke. Prvo kiparska učesnica Ivi Amadu sa pesmom "La La Love", a zatim Francuskinja Angun sa energičnim nastupom i kompozicijom "Echo (You and I)".

Naredna je nastupila Italija. Glamurozna Nina Zili, takođe jedan od favorita, izvela je "L'amore è femmina" (Out of Love)". Estonac Ot Lepland pokazao je svoje pevačke sposobnosti numerom "Kuula" ("Slušaj", prim. aut.). Još jedan eksplozivan način imao Todži, predstavnik Norveške sa pesmom "Stay".

Vrhunac je usledio kada se pojavila miljenica domaće publike Sabina Babajeva. Azerbejdžaska pevačica, glamurozno obučena, otpevala je "When the Music Dies". U brzom ritmu nastavili su rumunska dens grupa "Mandinga", predvođena atraktivnom Elenom Jonesku. "Kristal arenom" orilo se "Zaleilah", na španskom i engleskom jeziku.

Nogu na kočnicu stavila je danska pevačica Soluna Samaj, koja je izvela "Should've Known Better". Potom se pojavila još jedna lepotica, Grkinja Elefterija Elefteriju (u koju je zaljubljeno pola redakcije Telegrafa - prim. ur.). Mis ovogodišnje Evrovizije imala je eksplozivan nastup sa numerom "Aphrodisiac", koja muškarce nije ostavio ravnodušnim.

Euforija u dvorani nastala je zahvaljući Lorin. Švedska pevačica izvela je svoju dobro poznatu pesmu, podigavši publiku opet na noge. Veseli turski takmičar Kan Bonomo pevao je sledeći. Kompozicija "Love Me Back" takođe je obradovala evrovizijski auditorijum.

Po prvi put u Bakuu pevala je i španska predstavnica Pastora Soler, a izvela je pesmu "Quédate conmigo" ("Ostani sa mnom", prim. aut.). Istu varijantu imao je Nemac Roman Lob sa kompozicijom "Standing Still". Malteški pevač Kurt Kaljeha izveo je energičnu numeru "This Is The Night".

Dobro poznata diva Kaliopi imala je sličan nastup otpevavši "Crno-belo" u svom energičnom i moćnom maniru! Luckasti Irci "Džedvardi" su svojim ekstravagantnim nastupom takođe podigli atmosferu.

I momenat koji smo dugo čekali. Željko Joksimović je fenomenalno izveo "Nije ljubav stvar", a auditorijum ga je nagradio gromoglasnim ovacijama. Atraktivna Ukrajina Gajtana, sa latino stajlingom, otpevala je "Be My Guest". Tačku na 57. Evrosong stavio je Moldavac Paša Perfeni sa kompozicijom "Lautar".

Usledilo je glasanje, a onda i trenutak odluke - radostan za Šveđane, tužan ali ponostan za Srbiju!

( Telegraf.rs / Foto: eurovision.tv )

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sale

    27. maj 2012 | 00:24

    Zeljko car..a sa grcima sam gotov, dali albancima vise poena nego nama..braca bez gaca

  • MILICA12

    27. maj 2012 | 00:45

    Ne mogu da verujem da su one ocajne babetine prosle bolje od Zeljka. Ruska pesma je ocajna, tri reci se stalno pnavljaju. Grozne babetine.

  • Vladimir

    27. maj 2012 | 02:10

    Da li jos nekog prati utisak da je svedjanka bila otkovana raznim opijatima?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA