≫ 

POGODI KO SAM: Ovaj dečačić sa kapom postao je jedna od NAJVEĆIH GLUMAČKIH LEGENDI Jugoslavije! (FOTO)

Neprevaziđeni majstor komedije ostvario je veliki broj uloga na filmu i u televizijskim serijama

  • 9

Jednu od najvećih glumačkih legendi bivše Jugoslavije teško možete da prepoznate po slici iz detinjstva, to jest iz perioda kad je bio simpatični dečačić, sa kapom.

Ovaj majstor komedije rođen je 1924. godine u Kruševcu. Ostvario je veliki broj uloga na filmu i u televizijskim serijama, a pamtimo njegovu sjajnu, dugogodišnju saradnju sa drugim velikanom, Mijom Aleksićem.

Pamte se njegove nezaboravne role u serijama "Servisna stanica", "Ljubav na seoski način", "Kamiondžije", "Vruć vetar", "Bolji život" i mnogim drugim.

Tu su, naravno, i legendarni filmovi "Orlovi rano lete", "Bog je umro uzalud", "Paja i Jare", "Avanture Borivoja Šurdilovića", "Kamiondžije opet voze"...

Čak i onima koji nisu veliki zaljubljenici u domaća ostvarenja sigurno je jasno da se radi o - Miodragu Petroviću Čkalji.

Printskrin: RTS Printskrin: RTS

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Srbin

    19. jul 2016 | 20:21

    Cuo sam da kada je Ckalja lezao u bolnici zbog slomljene noge jaukao je tako smesno da su se ostali bolesnici kidali od smeha. Kralj.

  • Mika

    20. jul 2016 | 09:38

    Cini mi se da sam kojim slucajem poznavao obog coveka da bi se smejao na sve sto bi on rekao,pa makar bio i smrtno ozbiljan.On je takav rodjen.

  • Pravnik

    21. jul 2016 | 16:52

    Covjek koji je zasmijavao mase bez pogrde rijeci ili psovke, to je bila jedna filmska velicina na koju se buduci glumci trebaju ugledati. Prosto, on je cista suprotnos danasnjim glumcima i voditeljima. Nas Capljin :-D

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA