Bajaga, Zvonko Bogdan i ostali priredili spektakl pred 7.000 ljudi na otvaranju "Šabačkog letnjeg festivala"! (FOTO)

U naredna dva dana nastupiće Van Gogh, Darren Emerson, Hladno pivo, S.A.R.S, Atheist Rap, Ničim Izazvan, Marčelo...

  • 1

Šabački letnji festival, u organizaciji MTV kanala, otvoren je sinoć, pred oko 7.000 posetilaca, uz nastupe Zvonka Bogdana, "Bajage i Instruktora" i hip hop dvojica "Who See". Podršku na glavnoj bini, Jelen Main Stage-u, pružili su im i šabački bendovi "Sprž" i "Eleven".

SKANDAL U ŠAPCU: Navijači Partizana gađali i polivali pivom Bajagu, on stao pred njih kao meta!

Udarni deo programa prve večeri počeo je nastupom Zvonka Bogdana.

- Večeras vas vodimo na putovanje. Putovanje kroz istoriju ovog dela Srbije, ove naše ravnice i Panonije koja nije tako daleko od vas, odmah tu preko Save - rekao je, a odmah zatim je potom gromoglasnim apaluzom pozdravljen doajen starogradske scene. Publika Šabačkog letnjeg festivala putovanje je započela pesmom "Na te mislim", a nastavila uz nezaboravne boemske, gradske, ljubavne pesme iz bogatog opusa ovog džentlmena bez presedana. Tako se na obali Save zdušno pevalo Dunavu, dugo i složno.

Foto: Promo/Stefan Đaković Foto: Promo/Stefan Đaković

Izlazak na glavnu binu "Bajage i instruktora", zvezda prve večeri ŠLF-a, obeležen je vatrometom i uvodnom pesmom "Sa druge strane jastuka". Simbioza raspoloženog benda i publike spremne da uzvrati sjajnu energiju bila je lako uočljiva sve do kraja nastupa. Uz mnoštvo neizostavnih aduta ("Verujem, ne veerujem", "Vesela pesma", "Ti se ljubiš na tako dobar način"...), posebno upečatljiva su bila izvođenja moćnih balada "Ako treba da je kraj", "Kad hodaš", kao i "Zažmuri" uz hiljade upaljača i mobilnih telefona koji su svetleli.

Probirljiviji fanovi posebno su uživali u pesmama kojima je bend nedavno značajno osvežio set listu ("Dobro jutro, džezeri", "Francuska ljubavna revolucija", "Jedino to se zove ljubav"...), a samo finale proteklo je u opštem veselju, uz "Plavi safir" i "Moje drugove".

Program na glavnoj bini zatvorio je hip hop dvojac "Who See". Publika je oduševljeno pevala hitove poput "Dinamida", "Nije preša", "Koji sam ja meni kralj", "Đe se kupaš", "Nemam ti kad"... Oduševljeni fanovi bili su u prilici da prvi put uživo čuju i novu pesmu "Sobe, Zimmer, Rooms", koja je nedavno imala premijeru na MTV kanalu.

Nakon odličnih nastupa na Jelen Pivo Main Stage-u, nekoliko hiljada Šapčana i njihovih gostiju preselilo se na MTV Party arenu ,na kojoj su do jutra za muziku bili zaduženi The Beatshakers, Erick Kasell, Divolly & Markward...

Četrnaesto izdanje Šabačkog letnjeg festivala trajaće do nedelje 31. jula na prostoru Šabačke tvrđave i Starog grada. U prodaji su dnevne karte po ceni 400 dinara. Mogu se kupe na ulazu na festival, ili preko DD ticketsa.

U naredna dva dana nastupiće Van Gogh, Darren Emerson, Hladno pivo, S.A.R.S, Atheist Rap, Ničim Izazvan, Marčelo i Napetiti Quintet, Marko Nastić, Lea Dobričić...

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA