Legendarni Ijan Gilan u Sava centru

Rock legenda Ian Gillan dolazi u Beograd da održi jedinstveni koncert pevajući numere Deep Purple

  • 1
Foto: Promo Foto: Promo

Ovaj neverovatan muzičar svojim fenomenalnim glasom napraviće specijalan koncert!

Nastupiće sa muzičarima legendarnog klavijaturiste Dona Aireya i njegovim Don Airey Bandom i Beogradskim simfonijskim orkestrom vođenim dirigentom Stephen Beltley Kleinom.

Sa legendarnim hitovima kao sto su "Smoke On The Water", "Black Night" i "Perfect Stranger", Gillan će gospodariti binom Sava Centra u Beogradu. Specijalni gosti su bend Papa Le Gal.

Talentovani muzičar rođen je u Hounslowu u Engleskoj. Jedinstveni vokal je odmah bio njegov zaštitni znak. Na početku karijere bio je pod uticajem muzičara kao što su Elvis Presley, Little Richard, Buddy Holly, kao i ostalih iz te poznate ere.

Ian Gillan je sreo Rogera Glovera kada se pridruzio grupi Episode Six davne 1965. Godine. Oni su pekli zanat nastupajući sa Dusty Springfield i svirali pet koncerata po noći, a osam vikendom. Gillan se pridružio Deep Purple 1969 godine, kada je grupa započela svoj najuspešnii period.

Gillan je poznat i po ulozi Isusa Hrista u rok operi Jesus Christ Superstar, koja je originalno snimljena u londonskom studiju. Ovaj muzičar takođe je igrao Cahrlesa Darwina u projektu Bolland and Bolland pod naslovom "Darwin - The Evolution".

Foto: Promo Foto: Promo

Rok legenda je dva puta izveo duet sa Lučanom Pavarottijem u ariji "Nessun Dorma". Gillan još uvek nastupa na rasprodatim koncertima u arenama širom sveta. Samo prošle godine nastupio je u 48 zemalja - sa Deep Purple i kao solo izvođač.

Stoga nam je zadovoljstvo što ćemo imati jedinstvenu šansu da uživamo u njegovom neverovatnom koncertu u Beogradu u novembru.

Cene ulaznica za ovaj ekskluzivni koncert u Sava centru su: 2.990, 3.400, 3.990 i 4.500 dinara preko mreže Eventim.

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eternal

    20. septembar 2016 | 19:25

    Imao sam priliku da slusam deep purple uzivo,mada nisam bio preterano odusevljen njegovim vokalom,ipak su godine ucinile svoje,nije pevanje sabana i sinana isto kao child in time ili highway star,al sta ces. Necu ga zaobici ni ovog puta. Ziveo rock 'n' roll. Smrt folku,sloboda narodu!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA