THE BEATLES EIGHT DAYS A WEEK: Godine Bitlmanije od sutra u bioskopima širom Srbije (FOTO) (VIDEO)

U četvrtak, 22. septembra u domaće bioskope stiže dokumentarni film „The Beatles: Eight Days a Week - Godine Bitlmanije“, koji nam govori da ipak postoji dosta činjenica koje ne znamo o najvećem muzičkom fenomenu XX veka

  • 1

Pet decenija od izlaska jednog od najhvaljenijih albuma „Revolver“ legendarnih "čupavca" iz Liverpula (Džona Lenona, Pola Makartnija, Džordža Harisona i Ringa Stara), na veliko platno dolazi najnoviji i jedini dokumentarca o njima koji je odobren od strane Pola Makartnija i Ringa Stara – „The Beatles: Eight Days a Week – godine Bitlmanije“, koji je režirao čuveni reditelj Ron Hauard.

Foto: Promo Foto: Promo

Dokumnetarac istražuje putovanje najpoznatijeg benda svih vremena u periodu od 1963. do 1966. godine i fenomen „Bitlmanije".

Foto: Promo Foto: Promo

Uz intervjue s Polom Makartnijem i Ringom Starom, tu su i arhivski snimci koncerata, intimni momenti iz studija koji daju sliku o tome kako je sve u vezi s tim fenomenom izgledalo.

Dokumentarac je praktično hronika turneje čuvene grupe u prvoj polovini šezdesetih. Delovi s čuvenog koncerta na njujorškom Šea stadionu iz 1965, na kojem je bilo više od 55 hiljada ljudi, podsetiće gledaoce na ono što je nazvano "početkom britanske invazije na SAD", a što je počelo nevidjenim dočekom na njujorškom aerodromu i zatim gostovanjem u TV šou čuvenog Eda Salivena.

Foto: Promo Foto: Promo

Ovaj film prikazuje sve, od prvih nastupa u rodnom Liverpulu, preko Hamburga i Njujorka, do nastupa u Melburnu i Tokiju.

O studijskim albumima i pričama koje su pratile snimanja uglavnom se sve zna, pa je je Hauard zbog toga pokušao da fenomen Bitlsa istražuje kroz njihovu koncertnu karijeru.

Foto: Promo Foto: Promo

Tokom rada na ovom filmu, shvatio je da koliko god je i sam bio obožavalac grupe, mnoge stvari o njima nije znao, te su mu bile potrebne čak tri godine da završi projekat .

„The Beatles: Eight Days a Week – godine Bitlmanije“ na redovan repertoar bioskopa u Srbiji stiže 22. septembra.

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • BASA

    21. septembar 2016 | 17:19

    Radujemo se filmu , mi smo generacija koja je odrastala uz Beatlse !

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA