SUNCE TUĐEG NEBA: Nova hit predstava Dragana Marinkovića Mace večeras u Domu sindikata!

Premijera predstave će biti održana 22. septembra u "Domu sindikata", a ovaj multimedijalni šou obogaćen svetskim pozorišnim trendovima ima sve predispozicije da postane hit

  • 1

Glumac Dragan Marinković Maca premijerno će odigrati predstavu "Sunce tuđeg neba" u četvrtak, 22. septembra u beogradskom Domu sindikata, sa početkom u 20 časova.

Pročitajte radnju predstave "Sunce tuđeg neba":

Priča počinje devedesetih godina prošlog veka, gde protagonista ove priče na duhovit način, sa elementima crnog humora, saopštava svoju priču o "bekstvu" od ludila, rata i svih ostalih nemilih događaja kroz koji su prošli narodi s ovog prostora.

Junak ove priče je "višenacionalan i multikulturalan", i kao takav se našao u situaciji da luta svetom tražeći svoje nebo, svoj novi spas. U pokušaju da se prilagodi novoj sredini, junak ove predstave prolazi kroz mnoštvo situacija, obrtaja i stanja koje idu od euforičnog oduševljenja do neuroze, besa i kivnosti. Konstantno upoređuje svoj novi dom s onim koji je ostavio iza sebe, donoseći zaključke koji će biti obojeni zdravim humorom.

Predstava je prošarana presecanjem sociokulturnih faktora ovih prostora od navika, kulturnih razlika, različitih etničkih osećanja sa pokušajem odgovara na pitanje "zašto smo mi ovakvi, a oni takvi".

Kraj ovog puta, raseljenog izbeglice, je povratak u zemlju koju je napustio i susret sa potpuno novim svetom, koji pokušava sad da identifikuje. Rasplet šizofrenog stanja dolazi spoznajom da mu je ceo svet kao video igra, a na ekranu se ispisuje "GAME OVER".

Foto: TV Pink Foto: TV Pink

Ovo je predstava sa vizuelnim efektima, legendarnom muzikom sa prostora bivše Jugoslavije, plesom, koja non-stop korespondira sa stvarnošću; faktografska je, iznosi činjenice stvarnih događaja iz prošlosti, a žanrovski je tragikomedija, kako bi opisala duh vremena koji je iza nas, ali nas i dalje pogađa na nivou posledica prošlosti i dan danas.

Ovaj satirični komad obuhvata različita mesta, vremena i uspon civilizacije s kraja dvadesetog veka, gde se provlači još uvek aktuelno pitanje koje prožima vreme i prostor - Ići, ili ostati?

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA