Novi album "Bajage i Instruktora" od sutra u prodaji (VIDEO)

Uz album "Daljina, dim i prašina" fanovi će dobiti i zbirku pesama Momčila Bajagića Bajage - "Vodič kroz snove"

  • 0

Novi album grupe "Bajaga i Instruktori" naslovljen "Daljina, dim i prašina" pojaviće se sutra na kioscima u paketu sa zbirkom pesama Momčila Bajagića Bajage - "Vodič kroz snove", u izdanju kompanije "Novosti" i koncertne agencije "Long plej".

Bajagić je u izjavi Tanjugu rekao da je to velika stvar, ako se ima u vidu da diskografija polako nestaje i da je u Engleskoj, koja je kolevka rokenrola, prošle nedelje prodato najmanje diskova od kada postoji taj format.

- Ja sam shvatio da ''Novosti'' kao izdavačka kuća, imaju jako dobru prodajnu mrežzu po čitavoj Srbiji, Crnoj Gori i Republici Srbiji i mislim da je to najjednostavniji način da u svako malo mesto u isto vreme stignu i disk i knjiga - rekao je Bajaga.

On je dodao da su uspeli da zbog velikog tiraža (20.000) obezbede popularnu cenu (450 dinara) kako bi u ova teška vremena pružili ljudima mogućnost da imaju originalni disk i da ne moraju da idu u veliki grad, već tamo gde kupuju novine mogu da kupe i ovaj paket.

Na albumu se nalazi osam novih pesama i dve bonus pesme - "Bežiš od mene ljubavi", koju je Bajaga napisao za seriju "Vratiće se rode" i pozorišnu predstavu "Instant seksualno vaspitanje", i "Još jednom", koja traje osam minuta i 20 sekundi, te su napravili posebnu verziju za radio u trajanju od pet minuta.

- Znam da je idealna forma za pop hit između 3,5 i 4 minuta i ja ponekad uspem da se uklopim, ali ovoga puta nisam i mislim da će to biti na zadovoljstvo ljudi koji će je slušati - istakao je on.

Bajagić je objasnio da je album dobio naziv po "maloj, jednostavnoj pesmi", koju je poslednju napisao i da ona zapravo otvara album.

- Prvo sam napravio ovih sedam, pa onda nju, koja na neki način sublimira čitav album. Govori pomalo o putovanju i samokritična je prema životu, onako kako mislim da bi čovek u mojim godinama trebalo da razmišlja o nekim stvarima - ispričao je Bajaga.

On je rekao da je "Daljina, dim i prašina" snimljena sa dve akustične gitare i gudačkim kvartetom i da na albumu ima stilski potpuno raznovrsnih pesama.

- Od bluza, rokenrola, soula, ima dosta duvača, čak i svinga i malo džeza, svašta smo pomešali kao što je uvek i bilo kada imamo dobre albume", dodao je Bajagić.

Uz disk objavljena je i zbirka poezije "Vodič kroz snove" koju čini sedamdesetak pesama, koje je Bajagić pisao poslednjih 30 godina, a podeljene su u tri dela: pesme pisane za bend, za prijatelje i pesme za novi album.

- To je vodič kroz vaše i moje snove, a za naziv zbirke zaslužan je moj prijatelj Dušan Kovačević", rekao je on i dodao da je bilo teško naći naslov za zbirku pesama koje je praktično pisao 30 godina.

- Nije dolazilo u obzir da bude neki od naslova albuma, već nešto što bi sve obuhvatilo, a ovo je super naziv posebno što se prodaje na trafikama, poput vodiča kroz gradove. Uz to imate i album pa možete da čujete kako zvuče snovi", istakao je Bajaga.

On je rekao da slede koncerti, pošto oni "nikad nisu ni prestajali da sviraju", a za proleće ostavljaju velike nastupe.

- Voleo bih da se Taš završi do maja-juna sledeće godine i da tamo sviramo, jer je to mesto sa kog smo krenuli. Za zimu i proleće ostavljamo veće koncerte, ali u međuvremenu ćemo svirati, jer mi to nismo nikad ni prekidali - kazao je Bajagić.

(izvor: Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA