Madoni preti tužba od Mari Le Pen (FOTO/VIDEO)

Na koncertu u Tel Avivu pop kraljica je na videobimu prikazala liderku najveće francuske političke stranke sa nacističkim obeležjem na čelu. Mari Le Pen najavila tužbu protiv pevačice ukoliko to ponovi u Francuskoj

  • 0

Pop zvezda Madona našla se na udaru nakon što je tokom njenog koncerta 31. maja u Tel Avivu na videobimu osvanula glava predsednice najveće francuske političke stranke s nacističkim obiležjem nasred čela.

Dok je pevačica pevala "Nobody Knows Me", na velikom ekranu  se mogao videti kukasti krst na glavi liderke stranke Mari Le Pen.

Besni političari zapretili su Madoni tužbom ukoliko se to ponovi tokom njenih koncerata u Francuskoj kada će u sklopu turneje nastupiti u Parizu i Nici.

- Mi razumemo zašto stari pevači, koji žele da se priča o njima, idu u takve ekstremne krajnosti - izjavila je Mari Le Pen (43) i dodala da će tužiti pevačicu ukoliko se to ponovi u Francuskoj.

Članovi desničarske Nacionalne fronte, koji se često povezuju s antisemitizmom i rasizmom, izjavili su da je Madona uvredila sve njihove članove.

- Mi nismo nacistička stranka. Ako optužite Nacionalnu frontu za antisemitizam i rasizam onda za to optužujete i petinu Francuza. Ukoliko Madona to ponovi u Francuskoj sigurno će završiti na sudu - izjavio je član stranke koja je osvojila petinu glasova birača u prvom krugu predsedničkih izbora u aprilu.

Advokat stranke izjavio je kako razmišljaju o mogućnosti podnošenja tužbe protiv pevačice. Mari Le Pen obećala je  da će reformisati stranku nakon što ju je prošle godine preuzela od svog oca, zloglasnog Žan-Mari Le Pena.

On je osuđeni rasista koji je u prošlosti negirao da se nacistički holokaust dogodio tokom Drugog svetskog rata. Uprkos tome dokazao je da ima veliku podršku građana nakon što je 2002. godine uspeo da prođe u drugi krug predsedničkih izbora.

Pevačica, koja je poznata po svojim provokativnim ispadima, trenutno je u vezi s Francuzom Brahimom Zaibatom  severnoafričkog muslimanskog porekla.

(A.V./24sata.hr)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA