≫ 

SPEKTAKL U ARENI: 20.000 ljudi uživalo na koncertu u čast Tome Zdravkovića! (FOTO) (VIDEO)

U beogradskoj Areni pred 20.000 ljubitelja lika i dela Tome Zdravkovića mnogi poznati pevači odali su počast legendi narodne muzike, 25 godina nakon njegove smrti

  • 6

U "Kombank areni" večeras je održan koncert u čast legende narodne muzike Tome Zdravkovića. Njegove hitove u ovoj dugonajavljivanoj tematskoj večeri pevali su brojni poznati muzičari i ličnosti iz Srbije i regiona, čime je inače obeleženo 25 godina od smrti čuvenog pevača.

GOMILA POZNATIH: Evo ko je sve došao na koncert posvećen Tomi Zdravkoviću! (FOTO)

Na legendarnog Tomu Zdravkovića publiku su podsetile velike zvezde, kao što su: Šaban Šaulić, Haris Džinović, Halid Bešlić, Aca Lukas, Aco Pejović, Saša Matić, Ana Bekuta, Duško Kuliš, Snežana Đurišić, Zoran Kalezić, Lepa Lukić, Merima Njegomir, Marko Bulat, Legende, Novica Zdravković, Enes Begović i drugi.

SEĆANJE NA TOMU ZDRAVKOVIĆA: Ne možete ni da zamislite gde je legendarni pevač održao koncert, i ko je tada bio sa njim!

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Koncert u čast Tome Zdravkovića otvorio je Zoran Kalezić, koji je otpevao pesmu "Svirajte mi tiho tiše", a druga pesma na repertoaru bila je "Tužno leto".

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Program vode Danica Maksimović i Vanja Bulić.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Mima Karadžić je video porukom pozdravio sve prisutne u Areni, a zatim su "Legende" otpevale čuveni Tomin hit "Tamburaši, tamburaši".

Foto: Telegraf Foto: Telegraf
Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Među pevačima koji se nižu, publiku je pozdravio i Marinko Rokvić, koji je otpevao veliki hit "Samo nju ne kuni majko", dok su se Arenom orili stihovi čuvene pesme.

Momci iz "OK benda" upotpunili su posle Marinka veče posvećeno Tomi, a potom je na binu izašao legendarni Halid Bešlić i dodatno zagrejao atmosferu pesmom "Ostao sam sam", i danas vrlo rado slušanoj u kafanama i provodu. Prepunom Arenom se orio gromoglasan aplauz, a publika je pevača dočekala uz ovacije.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

- Bio je blizak glumcima, obožavao je velikane u bifeu Ateljea. Skromno je sedeo i češkao se. Bio je jedan drag čovek - poručila je glumica Seka Sablić putem video-bima.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Vrištanje u publici i dugotrajan aplauz usledio je i kada je na binu izašao Aco Pejović, obrativši se publici rečima: "Dobro veče svima, drago mi je što ste došli. Pamtićemo Tomu ceo život, kao što i treba. Hvala, gde god da si!".

Za njim je nastupio Saša Matić, koji se zahvalio Tominoj porodici i zapevao "Odlazi moja draga voljena".

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Pred prisutne je ubrzo izašao i sin Novice Zdravkovića, koji se prvi put predstavio publici, a za njim je nastavio da peva legendarni Novica.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Čim je zapevao stihove pesme "Ispod palme na obali mora", publika se oduševljeno podigla na noge i horski pevala sa Zdravkovićem.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Ana Bekuta je zapevala pesmu "Tugo moja", a posle nje je publiku oduševio Bora Đorđević pesmom "Umoran sam od života".

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Dragan Kojić Keba na kraju je na ponovo zapevao "Umoran sam od života", čime je ujedno i završen celovečernji spektakl posvećen legendi narodne muzike Tomi Zdravkoviću.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA