Sjajan početak Amirine turneje po Americi! (VIDEO)

Prvi deo američke turneje kulminirao je rasprodatim koncertom u nedelju u prostoru Old Town School of Folk Music u Čikagu

  • 2

Pevačica sevdalinki Amira Medunjanin, pre koncerta 8. decembra u beogradskom Sava centru, novi album "Damar" promoviše na prvoj američkoj turneji u karijeri, koju je upravo započela sjajnim nastupima u Bostonu, Njujorku i Čikagu.

AMIRA MEDUNJANIN promovisala DAMAR u Beogradu! (VIDEO)

Prvo veče u Bostonu bilo je zadivljujuće!!!!!", napisala je Amira na svom fejsbuku posle nastupa u petak u prostoru bostonske First Church. Usledilo je u subotu dvočasovno druženje sa njujorškom publikom u Society for Ethical Culture, sa kojeg časopis Glorija izveštava da je tokom "dva sata publika uživala u sevdalinkama", a Amira je u pauzama među pesmama pričala anegdote i poneki vic iz svoje Bosne i Hercegovine.

Prvi deo američke turneje kulminirao je rasprodatim koncertom u nedelju u prostoru Old Town School of Folk Music u Čikagu. Posebno je interesantno što se Amiri, gitaristi Ante Gelu i kontrabasisti Zvonimiru Šestaku neplanirano na turneji pridružio gitarista Nikola Stajić, diplomac prestižnog Berklee College of Music u Bostonu.

Foto: Anur Hadžiomerspahić Foto: Anur Hadžiomerspahić

Stajić je neuspešno nastojao da pronađe odgovarajući angažman na nekoj turneji kad je 25. oktobra "sreo jednu od najboljih pevačica na svetu". Amira je Stajića pozvala da joj se pridruži na pozornici u jednoj pesmi nakon što je mladog gitaristu čula u neobaveznom džemovanju sa članovima njenog benda.

- Ne mogu opisati svoje uzbuđenje i koliko sam počastvovan ovom pruženom prilikom. Bez probe, ili čak tonske probe, zakucali smo pesmu! Amira me pozvala da ostanem do kraja koncerta, a potom i da im se pridružim na turneji. Tako da su, zaista, pravo niotkuda, ovi ljudi promenili moj život!!! Hvala vam - napisao je Stajić na svom fejsbuku.

Foto Anur: Hadžiomerspahić Foto Anur Hadžiomerspahić

Svetski priznata pevačica sevdalinki Amira Medunjanin održaće 8. decembra koncert u beogradskom Sava centru, gde će promovisati novi album "Damar" koji je u Srbiji na CD-u objavila promoterska kuća Long Play. Ulaznice koštaju 1.000, 1.300, 1.600, 1.900 i 2.200 na blagajni Sava centra i preko mreže Eventim.

Medunjanin u nastavku američke turneje očekuju nastupi:

NOV 11 SEATTLE – Town Hall Seattle

NOV 12 VANCOUVER BC CANADA – Christ Church Cathedral Vancouver

NOV 13 SAN FRANCISCO - First Congregational Church of Oakland

NOV 18 JACKSONVILLE – Times-Union Center for the Performing Arts

NOV 19 ATLANTA – Woodruff Arts Center

NOV 20 ST.LOUIS – Sheldon Concert Hall

(Telegraf.rs/ PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA