Macina hit predstava "Sunce tuđeg neba" 2. decembra u Narodnom pozorištu (FOTO)

Predstava će se održati u na sceni Raša Plaović, s početkom u 20 časova

  • 6

Hit predstava glumca i voditelja Dragana Marinkovića Mace "Sunce tuđeg neba" biće održana 2. decembra u beogradskom Narodnom pozorištu, na sceni Raša Plaović, s početkom u 20 časova.

Ovo je radnja prestave “Sunce tuđeg neba”:

Priča počinje devedesetih godina prošlog veka, gde protagonista ove priče na duhovit način, sa elementima crnog humora, saopštava svoju priču o “bekstvu” od ludila, rata i svih ostalih nemilih događaja kroz koji su prošli narodi s ovog prostora.

Junak ove priče je “višenacionalan i multikulturalan” i kao takav se našao u situaciji da luta svetom tražeći svoje nebo, svoj novi spas. U pokušaju da se prilagodi novoj sredini, junak ove predstave prolazi kroz mnoštvo situacija, obrtaja i stanja koje idu od euforičnog oduševljenja do neuroze, besa i kivnosti. Konstantno upoređuje svoj novi dom s onim koji je ostavio iza sebe, donoseći zaključke koje će biti obojene zdravim humorom.

Foto: Promo Foto: Promo

Predstava je prošarana presecanjem sociokulturnih faktora ovih prostora od navika, kulturnih razlika, različitih etničkih osećanja sa pokušajem odgovara na pitanje “zašto smo mi ovakvi, a oni takvi”. Kraj ovog puta, raseljenog izbeglice, je povratak u zemlju koju je napustio i susret sa potpuno novim svetom, koji pokušava sad da identifikuje. Rasplet šizofrenog stanja dolazi spoznajom da mu je ceo svet kao video igra, a na ekranu se ispisuje “GAME OVER”. Ovo je predstava sa vizuelnim efektima, legendarnom muzikom sa prostora bivše Jugoslavije, plesom i koja nonstop korespondira sa stvarnošću; faktografska je, iznosi činjenice stvarnih događaja iz prošlosti, a žanrovski je tragikomedija kako bi opisala duh vremena koji je iza nas, ali nas i dalje pogađa na nivou posledica prošlosti i dan danas. Ovaj satirični komad obuhvata različita mesta, vremena i uspon civilizacije s krajem dvadesetog veka gde se provlači još uvek aktuelno pitanje koje prožima vreme i prostor – Ići, ili ostati?

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA