Buika: Beograd ima veliko srce! (FOTO)

Buiku je euforična publika, očekivano, pozvala na bis, a ona je za definitivan kraj zapevala o novcu ("Mucho Dinero") i dobila još jedan dug aplauz, uz uzvike oduševljenja

  • 1

Španska pevačica Konča Buika održala je, tri i po godine posle prvog beogradskog nastupa u Sava centru, novi koncert na istom mestu, odakle je ispraćena ovacijama publike.

Crni rum za Buiku u Beogradu (FOTO) (VIDEO)

Svetski poznata umetnica je, evidentno, ekspresno postala miljenica beogradske publike. Njeni obožavaoci raznih generacija došli su da čuju pesme koje su Buiku učinile slavnom, ali i materijal sa aktuelnog albuma "Vivir Sin Miedo", gde je, po prvi put, uz španski, propevala i na engleskom jezik.

Gromoglasan aplauz dobila je Buika odmah čim se pojavila na sceni, dok je petočlani prateći bend uveliko muzicirao. Posle poznate "Sueno Con Ella" Konča je ubrzo počela da predstavlja najsvežiji materijal, i to počevši od naslovne teme.

Foto: Teodora Ćirić Foto: Teodora Ćirić

Da je njena muzika, baš kao što je i u najavi koncerta rekla, bliska srpskoj publici, pokazivao je aplauz koji bi, posle svake pažljivo odslušane pesme, bivao sve jači. Tamnoputa "kraljica flamenka" je, ohrabrena takvom reakcijom, raspoloženo i veoma emotivno vodila sve kroz svoj svet iskrenih emocija, uz, neretko, duhovite opaske između pesama.

- Ovde sam stigla iz Južne Afrike, iz Johanesburga. Pitala me je prijateljica gde idem. Rekla sam joj "U Beograd". 'U Beograd? Tamo je je*eno hladno', reče ona. Ne – Beograd ima veliko srce i energiju datu od Boga - , ispričala je Konča i dobila dug aplauz.

Foto: Teodora Ćirić Foto: Teodora Ćirić

Mešala je Buika starije i novije – "Si volvere", "Nostalgia", "Siboney", "Amor de mis amores"... Sentimentom, energijom i širinom duše Buika je opčinila publiku, koja je kako je koncert odmicao postajala sve življa i glasnija.

Foto: Teodora Ćirić Foto: Teodora Ćirić

- Šou je, zvanično, završen, ali meni je zabavno, a kad mi je zabavno, ja ne idem nigde“, rekla je posle sat i po na bini. Kad je, uskoro, došlo vreme za odlazak sa scene, poručila je, sa cvećem u rukama, Neću da vam kažem "Zbogom", već "Vidimo se uskoro“. Ni to, međutim, nije bio kraj - poručila je, sa cvećem u rukama.

Foto: Teodora Ćirić Foto: Teodora Ćirić

Buiku je euforična publika, očekivano, pozvala na bis, a ona je za definitivan kraj zapevala o novcu ("Mucho Dinero") i dobila još jedan dug aplauz, uz uzvike oduševljenja. Baš kao što je i rekla – nema sumnje da, posle ovakve razmene emocija, možemo uskoro da očekujemo njen novi susret sa Beogradom.

(Telegraf.rs/ PR)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA