• 1

EKV estetika oživljena u Beogradu! (FOTO)

EKV Reload ima za cilj da oživi EKV estetiku kroz savremeni izraz i predstavi je kao konceptualni umetnički projekat "u kojem su učestvovali fotografi, režiseri, slikari i dizajneri"

 • 1

U Konceptu 45.0 predstavljen je projekat EKV Reload kao rezultat saradnje Mascoma, Koncepta 45.0, Nešović Fine Arts inicijative i štamparije Vizartis sa umetnikom Vukom Vidorom.

Bili smo na koncertu u znak sećanja na Milana Mladenovića

EKV Reload ima za cilj da oživi EKV estetiku kroz savremeni izraz i predstavi je kao konceptualni umetnički projekat "u kojem su učestvovali fotografi, režiseri, slikari i dizajneri". Pored toga što su bili jedna od najuspešnijih i najuticajnijih grupa na prostoru bivše Jugoslavije i Balkana, EKV su bili i autentičan kulturološki fenomen čije stvaralaštvo prepoznajemo kao deo urbane kulturne baštine koja predstavlja obeležje jednog vremena.

Povodom projekta EKV Reload Vuk Vidor osvrnuo se na uticaj i značaj EKV-a:

- Sa današnje distance može se reći da je Jugoslavija umrla kad i njen Rock′ n′Roll. Novi talas je doveo i odneo zadnje i najbolje predstavnike iskonskog domaćeg električnog zvuka. Ekatarina Velika su bili naš U2, naš Simple Minds, i pre svega naše ogledalo svih tih godina. Njihov uticaj je ogroman i tek treba da probudi nove želje i inspiriše nove klince da grabe gitare i njima pišu našu novu muzičku istoriju.

Foto: Promo

Foto: Promo

U Konceptu 45.0 u prodaji su originalne potpisane grafike Vuka Vidora u ograničenom tiražu od 50 komada, kao i majice sa printovima grafika i remasterizovano izdanje poslednja četiri albuma grupe: Ljubav (1987), Samo par godina za nas (1989), Dum Dum (1991), Neko nas posmatra (1993). Vizuelni identitet omotima albuma dao je takođe i Vuk Vidor, koji je sarađivao sa grupom EKV i na prvim izdanjima.

Foto: Promo

Foto: Promo

Vuk Vidor rođen je Beogradu, kao Vuk Veličković, sin akademika Vladimira Veličkovića, najpoznatijeg umetnika sa prostora bivše Jugoslavije u tom trenutku. Sa roditeljima se odselio u Pariz gde i danas živi i radi. Vidor kroz medije crteža, slike, instalacije, jezikom klasičnog pop- arta oslikava breme istorije, u vidu kompozicija barokne monumentalnosti. Izlaže u brojnim prestižnim institucijama i na manifestacijama, muzejima, sajmovima širom sveta kao što su Art Basel Miami, Palais de Tokyo u Parizu, The Maison Rouge Foundation u Parizu, Muzej moderne umentosti u Sant – Etjenu (Francuska), Centru za savremenu umetnost u Solunu (Grčka) i Muzeju savremene umetnosti u Lionu (Francuska) www.vukvidor.com.

Foto: Promo

Foto: Promo

Koncept 45 nastao je sa idejom da Beogradu približi ideju o dizajnu kao neprikosnovenoj vrednosti, dizajnu kao načinu života i dizajnu kao malom komadiću raja koji nam ulepšava dan. U DNK ove multibrend radnje utkana je potreba da se stalno i iznova menja, nadograđuje, traga za inovacijama. Koncept 45 zeli da Beograd učini još bližim savremenom kosmopolitskom duhu u kome luksuz doživljava metamorfozu i poprima sasvim nove vrednosti. On je centralna tačka dizajnerskog tornada, koja na jednom mestu okuplja pažljivo selektovane brendove čiji prioritet je inovativan, moderan, zabavan, jednostavan, glamurozan i pankerski www.koncept45.rs.

Foto: Promo

Foto: Promo

Mascom je kompanija čija delatnosti obuhvataa široku lepezu aktivnosti sa ciljem što uspešnijeg marketiranja i administracije proizvoda intelektualne svojine. Od tradicionalnih tekstualnih sadržaja do najsavremenijih digitalnih, Mascom je u stalnoj potrazi za što efikasnijom zaštitom i plasmanom tvorevina duha www.mascom.rs.

Foto: Promo

Foto: Promo

Nešović Fine Arts galerija pokreće inicijativu za afirmaciju savremenog umetničkog stvaralaštva  www.nesovicfinearts.com.

Foto: Promo

Foto: Promo

Foto: Promo

Foto: Promo

Foto: Promo

Foto: Promo

(Telegraf.rs/ PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

 • Srbo-Can man!

  16. decembar 2016 | 14:31

  EKV FOREVER! Neponovljiv bend i talenat!

  5
  0

  Podelite komentar

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Ne želim da budem informisan
Ok