• 12

OVU TAJNU JE KRIO OD SVIH: Džordž Majkl je dao milione, ali nije želeo da bilo ko zna (VIDEO)

Legendarni pevač, koji je preminuo u 54. godini, izdvajao je velike svote novca na jednu stvar

  • 12

Džordž Majkl preminuo je u 54. godini. Osim što je više nego uspešno bavio muzikom, on se u tajnosti bavio dobrotvornim radom. Kako prenose inostrani mediji, Džordž Majkl je izdvajao ogromnu svotu novca u humanitarne svrhe, ali da to nije želeo da se sazna.
TOO FUNKY: Najbolji momenti karijere Džordža Majkla

Legendarni pevač, čiji partner Anselmo Felepa je preminuo od bolesti prouzrokvanim HIV virusom, pomagao je finanisijski organizaciju Terrence Higgins Trust.
- Džordž je godinama donirao poklone i novac kojim je pomogao da se brinemo u ljudima zaraženima HIV-om - rekla je Džejn Baron iz organizacije Terrence Higgins Trust.
Foto: Tanjug/AP

Foto: Tanjug/AP


Majkl je takođe donirao finansijska sredstva za rad organizacije Macmillan Cancer Support, koji pomaže oboleleima od raka. On je pomagao u tajnosti i organizaciji Childline koja pomaže decu s posebnim potrebama i mladima. Deo tantijema od pesme "Jesus To A Child" išao je upravo ovoj organizaciji.
Džordž Majkl - "Jesus To A Child":

Deo tantijema još jednog njegovog hita "Last Chrimas" išao je gladnima u Etiopiji.
Džordž Majkl/WHAM! - "Last Christmas":

Džordž Majkl je pomagao i totalnim neznancima. Kada je saznao da je jednoj ženi potrebno 15 hiljada funti za veštačku oplodnju, pozvao ju je i uplatio novac. Jednoj konobarici je dao napojnicu od 5 hiljada funti jer znao da je u dugovima i da se školuje za medicinsku sestru.
Volontirao je u prihvatilištu za beskućnike, a za 900 hiljada funti otkupio je klavir Džona Lenona od privatnog kolekcionara kako bi ga vratio muzeju grupe "The Beatles", koji nije imao novac to da učini.
(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • olja

    Staro pravilo je potvrdjeno,ljudi vrhunskih kvaliteta nemaju potrebu da se reklamiraju i budu oko nas non stop.Mi imamo zelju i potrebu da ih cujemo/vidimo...Ako je tacno da je Noughty boy prihvatio saradnju i da su spremali nesto novo,onda je muzika ostala bez neceg fantasticnog!

  • Dragana

    Velik human čovek ali o sebi nije ništa brinuo. .a imao je sve predispozicije da uživa u životu. .

  • Mira

    Znao se da je HIV pozitiv barem ovde u nemackim medijama

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima