• 12

OVU TAJNU JE KRIO OD SVIH: Džordž Majkl je dao milione, ali nije želeo da bilo ko zna (VIDEO)

Legendarni pevač, koji je preminuo u 54. godini, izdvajao je velike svote novca na jednu stvar

  • 12

Džordž Majkl preminuo je u 54. godini. Osim što je više nego uspešno bavio muzikom, on se u tajnosti bavio dobrotvornim radom. Kako prenose inostrani mediji, Džordž Majkl je izdvajao ogromnu svotu novca u humanitarne svrhe, ali da to nije želeo da se sazna.

TOO FUNKY: Najbolji momenti karijere Džordža Majkla

Legendarni pevač, čiji partner Anselmo Felepa je preminuo od bolesti prouzrokvanim HIV virusom, pomagao je finanisijski organizaciju Terrence Higgins Trust.

- Džordž je godinama donirao poklone i novac kojim je pomogao da se brinemo u ljudima zaraženima HIV-om - rekla je Džejn Baron iz organizacije Terrence Higgins Trust.

Foto: Tanjug/AP

Foto: Tanjug/AP

Majkl je takođe donirao finansijska sredstva za rad organizacije Macmillan Cancer Support, koji pomaže oboleleima od raka. On je pomagao u tajnosti i organizaciji Childline koja pomaže decu s posebnim potrebama i mladima. Deo tantijema od pesme "Jesus To A Child" išao je upravo ovoj organizaciji.

Džordž Majkl - "Jesus To A Child":

Deo tantijema još jednog njegovog hita "Last Chrimas" išao je gladnima u Etiopiji.

Džordž Majkl/WHAM! - "Last Christmas":

Džordž Majkl je pomagao i totalnim neznancima. Kada je saznao da je jednoj ženi potrebno 15 hiljada funti za veštačku oplodnju, pozvao ju je i uplatio novac. Jednoj konobarici je dao napojnicu od 5 hiljada funti jer znao da je u dugovima i da se školuje za medicinsku sestru.

Volontirao je u prihvatilištu za beskućnike, a za 900 hiljada funti otkupio je klavir Džona Lenona od privatnog kolekcionara kako bi ga vratio muzeju grupe "The Beatles", koji nije imao novac to da učini.

(Telegraf.rs)

Komentari

  • olja

    Staro pravilo je potvrdjeno,ljudi vrhunskih kvaliteta nemaju potrebu da se reklamiraju i budu oko nas non stop.Mi imamo zelju i potrebu da ih cujemo/vidimo...Ako je tacno da je Noughty boy prihvatio saradnju i da su spremali nesto novo,onda je muzika ostala bez neceg fantasticnog!

  • Dragana

    Velik human čovek ali o sebi nije ništa brinuo. .a imao je sve predispozicije da uživa u životu. .

  • Mira

    Znao se da je HIV pozitiv barem ovde u nemackim medijama

Preporuka sa Weba

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima