Nikola Vranjković od sutra u Domu omladine!

Vranjković će dvodelnim koncertima, koji će trajati preko tri časa uz sedenje za publiku, najaviti novi, dvostruki album koji bi trebalo da se pojavi na proleće. Nedavno se pojavio Vranjkovićev novi singl i spot "Dve reči"

  • 1

Muzičar Nikola Vranjković održaće sutra (sreda 28. decembar 20:30) prvi tradicionalni prednovogodišnji koncert u velikoj dvorani Doma omladine Beograda, gde će mu specijalni gosti biti alternativni bend Ništa ali logopedi. Drugi koncert je u četvrtak 29. decembra u DOB-u, a gosti su Mravi.

Vranjković će dvodelnim koncertima, koji će trajati preko tri časa uz sedenje za publiku, najaviti novi, dvostruki album koji bi trebalo da se pojavi na proleće. Nedavno se pojavio Vranjkovićev novi singl i spot "Dve reči".

- Vraćam se u veliku dvoranu DOB-a jer se u njoj najbolje osećamo moja publika i ja. Sviraćemo pesme koje sam pravio u Block Out-u, sa 'Za ovde ili za poneti' i 'Bremplova', kao i nekoliko novih pesama sa predstojećeg albuma koje već sviramo uživo par godina unazad...Sve što može da stane u tri i po sata. A dva koncerta neće biti sto posto ista -  najavljuje Vranjković.

Ključna autorska ličnost kultnog beogradskog Block Out-a, Vranjković je objavio samostalno debi "Za ovde ili za poneti" (2001), a nakon raspada matičnog benda, mini album "Bremeplov" (2014), kao i singlove "Fototapet" (2015) i sa Autogenim treningom "Moraćeš da naučiš da živiš sa tim" (2016).

Foto: Aleksandar Zec Foto: Aleksandar Zec

Električni šabački alternativci Ništa ali logopedi prestali su sa radom posle dva zapažena albuma "Ad hok klića" (1994) i "Vaspostavljanje" (1998), ali su se posle 18 godina nedavno ponovo okupili svirkom u matičnom gradu.

- Informacija da se legendarna ABBA ponovo okuplja primorala je i Logopede da preispitaju odluku da više nikada ne zasviraju. Nakon relativno uspešnog angažmana na jednoj privatnoj rođendanskoj zabavi, na nagovor starog prijatelja benda, Nikole Vranjkovića, obreće se posle 18 godina i pred beogradskom publikom - kažu Ništa ali logopedi.

Beogradski Mravi pročuli su se obećavajućim debi albumom "Na travi" (1998), ali je usledio raspad benda i dugo se čekalo na singlove "Mlad čovek" (2011) i "Okovani" (2012).

Foto:  Zorica Madžarević Foto: Zorica Madžarević

- Mravlja brigada je ponovo na okupu, vredno radimo u studiju Destilerija na novom albumu, a par novih pesama ćemo rado odsvirati 29. decembra kao gosti Nikole Vranjkovića u Domu omladine. Drago nam je što nas je Nidža počastvovao pozivajući nas u goste, biće nam enormno zadovoljstvo da malo prašimo pred njegovom vernom publikom - kažu Mravi.

Uz Vranjkovićevom bendu nastupiće bubnjar Vladan Božilović, basista Ivan Mihailović, gitaristi Danilo Ikodinovski, Milan Vučković i Ivan Zoranović, koji svira i klavijature.

Oba dana ulaznica košta 900 dinara, a na dan koncerta 1.200 dinara preko mreže Eventim.

(Telegraf.rs/ PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Drekavac

    27. decembar 2016 | 13:49

    Block Out је најбољи музички састав, штета што су се разишли. Деца би требала да уче о њиховој музици у школи. Нажалост, нећу стићи да видим бар један од ова два концерта. Сигурно ће бити одлично.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA