TOP 10 nagledanijih Jutjub snimaka svih vremena (VIDEO)

Na ovoj prestižnoj listi nalaze se imena poput Eminema, Dženifer Lopez, Ledi Gage, kao i braća Heri i Čarli

  • 1

Mnoge svetske zvezde iz sveta muzike i šou-biznisa snimaju razne video-materijale, tj. spotove, kako  bi prikupili što više fanova. Svoje snimke mahom objavljuju na populanom sajtu Jutjub kako bi bili dostupni obožavateljima. Poznata je činjenica da je kod zvezda stvar prestiža da imaju što više pregleda na čuvenom sajtu.

Stoga, predstavljamo vam 10 najgledanijih Jutjub snimaka svih vremena, čije brojke uveliko premašuju 100 miliona pregleda. Krećemo od desetog  mesta.

10. Eminem – "Not Afraid" - 348.140.498 pregleda

Možda najčuveniji beli reper svih vremena Eminem našao se na desetom mestu, tačnije njegov hit iz 2010. godine "Not Afraid". Američki hip-hoper je ovaj singl prvobitno predstavio preko Tvitera. Numera nosi pozitivnu poruku i okrenuta je protiv droge i nasilja. Što je kritika tiče, pesma je ocenjena najvišom mogućom ocenom. Scene iz spota podsećaju na one iz filma "Matriks", gde glavnu ulogu tumači Kijanu Rivs."Not Afraid" našla se na prvom mestu Bilbord Hot liste.

9. Don Omar ft. Lucenzo – "Danza Kuduro" - 363.816.984 pregleda

Sledeći na ovoj prestižnoj listi našao se hit "Danza Kuduro", koji izvodi portorikanski pevač Don Omar uz pomoć kolege Lućenca. Ova letnja numera izvedena je na španskom jeziku, a u spotu preovlađuje pravi tropski ambijent, sa morem (okeranom), velikom kućom, jahtama i atraktivnim devojkama. "Danza Kuduro" je imala odlične krititike, a na mnogim listama širom sveta bila je na prvom mestu. Pesma je vrlo popularna i u našem regionu. Čak se sumnja da je Severina obradila čuveni hit iz 2010. godine, jer njena nova numera "Italijana" izuzetno podseća na "Danza Kuduro".

8. Mišel Telo - "Ai Se Eu Te Pego" - 399.477.369 pregleda

Brazilski superhit našao se na osmoj poziciji nagledanijih Jutjub snimaka svih vremena. Pesma je nastala 2008. godine, a prvobitno ju je izvela grupa "Kongaija de Žegi". Jedan od autora ovog hita kasnije je  ponudio numeru Mišelu Telou. Brazilski pevač je sa pesmom "Ai Se Eu Te Pego" napravio pravi svetski bum. Pesma je postala izuzetno popularna na svim meridijanima. To "ludilo" zahvatilo je i fudbalere. Igrači Real Madrida Kristijano Ronaldo i Marselo su jedan od golova proslavili upravo pesmom "Ai Se Eu Te Pego". Telo je zahvaljujući ovom hitom zaradio skoro 18 miliona dolara. Pesmu je kasnije obradio i Dragan Kojić Keba, a "njegova" pesma nosi naziv "Kosa".

7. LMFAO  ft. Lauren Bennett, GoonRock – "Party Rock Anthem" - 464.110.339 pregleda

Jednu od najvećih elektronumera svih vremena izveo je dvojac Stefan i Skajler Gordi, poznatiji kao LMFAO.  Pesma je objavljena početkom 2011. godine, i momentalno je postala hit. "Party Rock Anthem" našla se na prvom mestu brojnih svetskih lista, a čak na četiri je godinu završila na čelnoj poziciji. Pesma je korišćena u mnogim šou-programima, filmovima i serijama, među kojima su "Gossip Girl", "South Park". Godine 2012. dobila je MTV filmsku nagradu za najbolju muziku. Remek-delo LMFAO sluša se i dan-danas. Čak su i igrači fudbalskog kluba Briž napravili promotivno-zabavni spot, gde je preovladala upravo ova numera.

6. Charlie bit my finger – again! - 465.297.317 pregleda

Sledeći na listi je video koji nema veze sa muzičkim spotom. U ovom simpatičnom snimku glavni akteri su dvojica braće - tada troipogodišnji Heri i jednogodišnji Čarli. Mlađi od ove dvojice konstantno grize prst starijem, koji se neprestano žali. Video je postavljen 22. maja 2007. godine, a do sada je imao neverovatnih 461.669.056 pregleda. Svaka čast!

5. Eminem ft. Rijana - "Love The Way You Lie" - 474.537.191 pregleda

Eminem se opet našao na ovoj listi, ovog puta na petom mestu. Godina 2010. bila je izuzetno uspešna za popularnog hip-hopera, pošto je tada izbacio još jedan hit – "Love The Way You Lie". Društvo mu je u toj numeri pravila koleginica Rijana. Osim muzičara, u spotu se pojavljuju holivudske zvezde Dominik Monahan i atraktivna Megan Foks, koji u spotu imaju divlju i turbulentnu vezu. Pesma je osvojila brojne nagrade, a bila je na prvoj poziciji mnogih top-listi širom sveta. U prvih 24 sata od kada se numera pojavila na Jutjubu, spot je pogledalo neverovatnih 6,6 miliona ljudi.

4. Ledi Gaga – "Bad Romance" - 476.143.046 pregleda

Četvrtu poziciju zauzela je Ledi Gaga sa pesmom "Bad Romance". Hit američke muzičke senzacije oduševio je kako njenu publiku tako i kritičare. Pojavila se krajem 2009. godine, a čuveni "Rolling Stone" proglasio je "Bad Romance" najvećom Gaginom numerom ikada. Poziciju broj jedan držala maltene na svim relevantim svetskim top-listama.Pesma je nagrađena sa sedam MTV nagrada. Ledi Gaga je za ovu numeru dobila i Gremi.

3. Šakira – "Waka, Waka" -480.845.687 pregleda

Himna Svetskog fudbalskog prvenstva 2010. godine zauzima treću poziciju. Šakira je ovu numeru uradila uz pomoć južnoafričkog benda "Freshlyground", a u spotu dominiraju detalji sa prethodnih svetskih fudbalskih prvenstava, između ostalog i onaj iz 1998. godine, kada Siniša Mihajlović pljuje reprezentativca Nemačke Jensa Jeremisa. Pored kolumbijske pevačice i navedene grupe, u videu se pojavljuju i zvezde FK Barselona Lionel Mesi, Dani Alveš i Đerar Pike, Šakirin dečko. Pesma je izvedena na engleskom i španskom jeziku. "Waka Waka" je bila na prvom mestu mnogih evropskih top-listi.

2. Dženifer Lopez ft. Pitbul – "On The Floor" - 568.983.472 pregleda

Popularna latino diva Dženifer Lopez zauzela je vicešampionsku poziciju na ovoj listi. Čuvena njujorška pevačica izdala je svoj megahit "On The Floor" 2011. godine, koji je bio glavni singl sa njenog sedmog studijskog albuma "Love?". Spot je snimljen u disko ambijentu, a pored Dženifer, numeru je još izveo i popularni reper Pitbul. Pesma sadrži i deo čuvenog hita grupe "Kaome Lambada", koji numeri daje poseban šmek. "On The Floor" je dobila pozitivne ocene kritike, a na top-listama širom sveta mahom je držala poziciju broj jedan. Da podsetimo, Džej Lo će sa Enrikeom Iglesijasom nastupiti u Beogradu 20. novembra u Areni.

1. Džastin Biber ft. Ludakris – "Baby" - 756.741.411 pregleda

Apsolutni šampion u ovoj kategoriji je Džastin Biber. Tinejdžerska pop senzacija je 2010. godine predstavio svoj hit "Baby", koji je izveo sa reperom Ludakrisom. Numera se našla na njegovom debitantskom albumu "My World 2.0". Pesma je posebno bila popularna među tinejdžerskom populacijom. "Baby" je bila na prvoj poziciji na top-listama u Francuskoj, Škotskoj i Slovačkoj. Od juna 2010. godine ovaj video je postao najgledaniji na Jutjubu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • pele

    22. jul 2012 | 12:05

    Pesmice,napravljene komercijalno za jedno leto.Namenjeno populaciji od 10-17 godina.Cinge,cange i prazno.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA